Fredensborg Naturskole - Biernes verden 3.-6. årgang

thumb_124_default_small.jpeg

Jens Nielsen, Naturvejleder
    Naturstyrelsen Nordsjælland
    Jens har arbejdet med bier i mange år, og glæder sig til at fortælle jer om biernes verden. Han har udstyr og bidragter I kan låne, når I skal ud og kigge på bierne.

Forløbsbeskrivelse
    Dette forløb varetages af Jens fra Skov og Naturstyrelsen. Undervisningen er bygget op omkring færdigheds- og vidensmål for faget natur/teknologi efter 4 og 6. klasse.

Vi undersøger biernes liv og deres indflydelse på naturen omkring dem. Vi kigger ind i bistadet og ser hvordan bierne lever i deres eget lille samfund. Vi undersøger også bierne på flyvebrættet, ser dem kommunikere gennem dans, hvor de giver andre bier i staden en ide om, hvor andre bier skal flyve hen for at finde blomster med nektar.

Vi følger efter, prøver at tage foto med mobilen, der dokumenterer biens færden.

I de ældre klasser rettes fokus endvidere på naturen, bien og samfundet. Hvilken betydning har bien for vores samfund og naturen, og hvordan kan vi skabe grundlag for at bierne kan udføre deres gratis arbejde.

Forventninger
    Fredensborg Naturskole forventer at eleverne i klassen har fået besked om, hvad det overordnede mål er. Det er vigtigt at eleverne til dette forløb har lange bukser, trøjer og gummistøvler med. Tal også med børnene/forældre om beklædning efter vejret, da dette er vigtigt for at få en god og lærerig dag. Vi forventer også at læreren/lærerne indgår som en aktiv del at processen frem mod målet for turen. Vi ser frem til en god dag, og et godt samarbejde

Anbefalinger til videre arbejde
    Forløbet lægger op til at gå ind i insekternes verden. Der kan arbejdes med denne store gruppe, og tages fat i problematikken omkring, at insekterne har hårde vilkår i det moderne samfund.

GRATIS FORLØB

Årstid