Folkekirkens Skoletjeneste

Kontakt

Forløbet Folkekirkens Skoletjeneste kan kontaktes ved at udfylde nedenstående formular

Husk at udfylde dit navn
Husk at udfylde en korrekt email adresse
Husk at udfylde dit telefonnummer
Husk at skrive din besked
Dette felt skal udfyldes
Vi kan ikke sende din besked. Prøv venligst igen.

Din besked er sendt afsted

Folkekirkens Skoletjeneste har mange gratis undervisningstilbud til alle klassetrin. Her kan du se et lille udvalg.

Undervisningsprojekterne kan inspirere med afsæt i faghæftet for kristendomskundskab og indenfor rammerne af skolens almindelige undervisning. Der er udviklet undervisningsmateriale til alle forløb og der er lærerkurser til mange af dem. Deltagelse i alle projekter er gratis med mindre andet er oplyst.

Bud på Gud

1. – 3. klassetrin

Hvad eller hvem er Gud? Bud på Gud handler om, hvilke forestillinger vi gør os. Nogle forestiller sig at Gud er en gammel mand med skæg, andre at Gud er en usynlig kraft. I projektet bliver eleverne præsenteret for 10 forskellige bud på Gud. Eleverne skal se billeder af, hvordan forskellige kunstnere fortolker det guddommelige. Projektet afsluttes med et produkt, hvor eleverne selv giver et bud på deres egen forestilling om det guddommelige.

Projektet er tværfagligt med fagene dansk, religion og billedkunst. 10-12 lektioner.

Set eller overset?

4. – 6. klassetrin

Narcissus-myten er fortællingen om den 16-årige dreng Narcissus, der forelsker sig i sit eget spejlbillede. Hans modsætning findes i tolderen Zakæus, som Jesus anerkender, selvom han er ekskluderet fra fællesskabet. Gennem fortællingerne får eleverne indblik i de etiske problemstillinger, der er i hverdagens relationer. Vi taler også om det ansvar, der ifølge kristendommen hører til at være et menneske. Projektet skydes i gang med skuespiller Jesper La Cour som Narcissus i hedelandskabet omkring Tegners Museum.

Ordapotek – poetisk leg med kristne grundbegreber

7. – 10. klassetrin

Digteren Morten Søndergaard udgav i år 2011 sit værk ”Ordapoteket”, hvor han kombinerer sprog og medicin. Hver af de 10 ordklasser har han givet indlægssedler. I projektet her omsættes denne leg med sproget til en undersøgelse af de centrale kristne grundbegreber, som eleverne skal have indsigt i. Hvad dækker grundbegreberne over? Er der bivirkninger ved frelse? Hvordan doseres kærlighed? Hvornår i livet skal man indtage Guds Rige, hvis man overhovedet vil det? Til projektet hører en række kreative forslag til, hvordan der kan arbejdes med begreber som skyld, tro og tvivl, næsten, nåden og kærligheden.

Projektet er tværfagligt med fagene dansk og religion. 10-15 lektioner. Tilrettelæggelse i henhold til Fælles Mål.

Med ryggen til verden – et projekt om synd, eksistens og tilværelsens grundvilkår

7. – 10. klassetrin

Kviums malerier kredser ofte om eksistens og grundvilkår. Hans figurer er nøgne, deforme, anonyme og androgyne skikkelser, der viser menneskets vrangsider frem. Flere af Kviums værker indeholder blindetegnet – en gul farveflade med tre sorte pletter. De symboliserer måske eksistentiel blindhed og kredser om det, at gå vild i tilværelsen.

Projektet lægger op til, at eleverne arbejder kropsligt og analytisk med de eksistentielle og etiske spørgsmål, der males frem i Michael Kviums billeder. Gennem bodystorm og anden kropslig billedanalyse skal eleverne arbejde sig ind i dette billedunivers.

Projektet er tværfagligt med fagene dansk og religion. 10-12 lektioner.  Der udbydes lærerkurser i forbindelse med forløbet.

Hele Året
Børnehaver & Dagtilbud
Lærere & Pædagoger
Kristendomskundskab
Hvor?

Tilbuddet foregår på jeres skole

Webside

Hjemmeside

fsfh@fs-fh.dk

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte konsulent Birgitte Kjær Mikkelsen.

Rediger forløb

Husk at udfylde en korrekt e-mail adresse
Vi kan ikke behandle din forespørgsel i øjeblikket. Prøv venligst igen.

Såfremt den indtastede e-mail findes i vores system, vil du modtage yderligere information.
Response code:

Thomas Rasmussen
Kontakt i Fredensborg kommune
Thomas Rasmussen

Ring på 91 32 58 31 eller skriv til mig på thras@fredensborg.dk, hvis du har kommentarer eller spørgsmål til Fredensborg Kommunes Skolenivirkeligheden.dk side. Det er også mig du skal kontakte, hvis du har brug for hjælp til at oprette et tilbud, mangler et tilbud, eller hvis du har rettelser til et allerede eksisterende tilbud.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb. Vi er en fælleskommunal portal, der ud over at have egne lokale forløb, deler regionale og landsdækkende forløb. Er I som kommune interesserede i, at få jeres lokale forløb på skolenivirkeligheden.dk, så tag kontakt til os for at høre mere.