Rent – Urent?

Kontakt forløb her

Eleverne skal med udgangspunkt i de to begrebspar rent/urent og helligt/profant arbejde med forskellige fænomener i religionerne: Helligdomme, rituelle bade og spiseregler. Forløbet rundes af med udblik til aktuelle eksempler på renhed og urenhed i et samfundsperspektiv. Hvad anser vi fx for urent i dag?
I dette projekt er der fokus på fire religioner, hvor renhed og hellighed har forskellige udtryk og forskrifter: Hinduisme, jødedom, kristendom og islam.

Projektet indeholder:
Lærervejledning
Elevhæfte
Kirkebesøg – placeres mellem fase 2 og 3 (ud af 5)

Tidspunkt
Januar
Februar
Marts
April
Maj
Juni
Oktober
November
December
Målgruppe
7. klasse
8. klasse
9. klasse
10. klasse
Fag
Kristendomskundskab
Max. antal børn
Ubegrænset
Varighed
6 lektioner
Gratis
Hvor?

På skolen og i den lokale kirke

På skolen og i den lokale kirke. Kirkebesøget placeres mellem fase 2 og 3 (ud af 5). Kirkebesøget bookes hos den lokale præst. Se kontaktoplysninger på www.fkst-fp.dk under 'Kirker'. Besøgene aftales mellem 1. september og uge 42 2023 - for hele skoleåret.
3600 Frederikssund

Telefonnummer

24850130

Webside

Forløbets hjemmeside

E-mailadresse

christina@fkst-fp.dk

Kontaktperson
Christina A. Olsen

Fagpædagogisk konsulent og daglig leder

Rediger forløb

Husk at udfylde en korrekt e-mail adresse
Vi kan ikke behandle din forespørgsel i øjeblikket. Prøv venligst igen.

Såfremt den indtastede e-mail findes i vores system, vil du modtage yderligere information.
Response code:

Thomas Rasmussen
Kontakt Skolen i Virkeligheden
Thomas Rasmussen

Ring på 91 32 58 31 eller skriv til mig på thomas@skolenivirkeligheden.dk, hvis du har kommentarer eller spørgsmål til Skolenivirkeligheden.dk. Det er også mig du skal kontakte, hvis du har brug for hjælp til at oprette et tilbud, mangler et tilbud, eller hvis du har brug for hjælp til, hvordan du retter i et allerede eksisterende tilbud.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb. Vi er en fælleskommunal portal, der ud over at have egne lokale forløb, deler regionale og landsdækkende forløb. Er I som kommune interesserede i, at få jeres lokale forløb på skolenivirkeligheden.dk, så tag kontakt til os for at høre mere.