ENIGMA - EN DAG I STUDIET - MEDIEPRODUKTION OG DIGITAL DANNELSE

Mads Danker Danielsen
    Læringsdesigner

tv-avisen.jpg

I september 2019 åbner ENIGMA sit makerspace – et kreativt teknologiværksted med professionelt medieproduktionsudstyr og fantastiske genstande fra mediehistorien.

Her skaber eleverne deres egne medieproduktioner (fx nyhedsindslag, podcast eller lign.) om unges digitale liv – lige fra spørgsmål om digital mobning, billeddeling,
    overvågning og medieforbrug.

Eleverne får indsigt i, hvordan det mediebillede de selv agerer i som forbrugere bliver skabt – et mediebillede, der fundamentalt har forandret sig. I dag er det ikke længere Danmarks Radios privilegie at udkomme på monopolets medieplatforme, men muligt for alle at skabe indhold på YouTube, sociale medier m.m. Denne udvikling bliver håndgribelig for eleverne, når de på museet møder de enorme kameraer, der optog nogle af landets første tv-aviser.

BETALINGSFORLØB

1000 kr. Varighed: ca. 3 timer

Årstid

Hele Året

• 7. klasse
    • 8. klasse
    • 9. klasse
    • It og medier

DANSK
    Forløbet knytter an til det tværgående tema It og medier og kompetencemålet fremstilling. Eleverne lærer at udtrykke sig i tale, lyd og billede og skal tilpasse deres formidling til genre, situation og tematik. Eleverne lærer at organisere deres samarbejde om fremstillingen og får viden om produktionsplanlægning, roller, faser, ressourcer, opgavetyper og deadlines.

TEKNOLOGIFORSTÅELSE
    Forløbet er inspireret af formålet for forsøgsfaget Teknologiforståelse om, at eleverne skal kunne deltage konstruktivt og kritisk i udvikling af digitale artefakter og forstå deres betydning. Særligt kompetenceområdet digital myndiggørelse bringes i spil, når eleverne skal vurdere og forholde sig kritisk til digitale artefakters formål og intentionalitet og betydning for egne handlemuligheder og for samfundet. Hvilken betydning har det eksempelvis, at alle kan skabe indhold på de digitale platforme – uden filter?

ENIGMA_(WITH_SLOGAN_DANISH)_Regular_7_14_L_red.png

Forløbet hjemmeside