ENIGMA - VI VED… HVAD DU LAVEDE SIDSTE SOMMER - ONLINE SIKKERHED OG KAMPEN OM DATA

 • Hvor?

  ENIGMA - Museum for post, tele og kommunikation

  Øster allé 1

  2100 - København Ø

  Telefonnummer

  61661557

  E-mailadresse

  mdd@enigma.dk

  Kontaktperson
  Mads_foto_BW.jpg

  Mads Danker Danielsen
  Læringsdesigner 

  socialsecuritycameras_fidia_falaschetti-550x510.jpg

  Vores data er guld værd. De kan bruges til fantastiske og gode formål, men kan også misbruges til formål, vi ikke ønsker. I den digitale verden har indsamlingen af vores data nået hidtil historisk usete højder. Overalt hvor vi færdes på nettet afgiver vi data og sætter digitale fodspor, som store tech-firmaer tjener store penge på og it-kriminelle forsøger at udnytte.

  Sammen undersøger vi, hvordan vi kan tage kontrol over vores data og digitale liv, så vi kun deler de data, vi selv ønsker at dele.

  I ENIGMAs makerspace skaber eleverne deres egne ”digitale selvforsvars-videoer”, hvor de formidler, hvilke praktiske forholdsregler, man selv kan tage for at undgå misbrug og udnyttelse. Målet med videoerne er at oplyse de yngre elever på skolen om, hvad de skal være opmærksomme på og selv kan gøre for at tage kontrol over deres digitale liv.

  BETALINGSFORLØB

  1000 kr. Varighed: ca. 3 timer

  Årstid

  Hele Året

  Målgruppe
  • 7. klasse
  • 8. klasse
  • 9. klasse
  Fag
  • Dansk
  • It og medier
  Læringsmål

  DANSK
  Forløbet er rettet mod det tværgående tema It og medier med fokus på elevpositionerne eleven som kritisk undersøger, analyserende modtager og målrettet producent. Kompetenceområdet kommunikation er desuden i spil, når eleverne diskutere betydningen af digitale kommunikationsteknologier for eget liv og fællesskab.

  TEKNOLOGIFORSTÅELSE
  Forløbet er inspireret af formålet for forsøgsfaget Teknologiforståelse om, at eleverne skal kunne deltage konstruktivt og kritisk i udvikling af digitale artefakter og forstå deres betydning. Særligt kompetenceområdet digital myndiggørelse bringes i spil, når eleverne skal vurdere og forholde sig kritisk til digitale artefakters formål og intentionalitet og betydning for egne handlemuligheder og for samfundet. Kompetenceområdet teknologisk handleevne er i spil, når eleverne skaber videoer om sikker adfærd på nettet.

  Se mere her
  ENIGMA_(WITH_SLOGAN_DANISH)_Regular_7_14_L_red.png

  Forløbets hjemmeside

  SE ALLE FORLØB FRA Enigma