ENIGMA - SÆT STRØM TIL HISTORIEN - MAKERTEKNOLOGI OG HISTORISKE OPFINDELSER

Mads Danker Danielsen
    Læringsdesigner

littleBits - Sæt strøm til historien.png

Vi rejser tilbage til tiden under 2. verdenskrig, hvor kommunikationsteknologi kunne betyde forskellen på liv og død.

Eleverne træder ind i rollerne som opfindere, når de selv bygger kommunikationsredskaber med potentiale til at forandre verden.

Med de små elektroniske byggeklodser littleBits bygger eleverne en telegraf og en radio, så de kan telegrafere deres livsvigtige beskeder med morsekode.

Men fjenden lytter med! Hvordan får vi krypteret vores beskeder, så vores hemmelige planer ikke bliver afsløret?

BETALINGSFORLØB

500 kr. Varighed: ca. 90 min.

Årstid

Hele Året

• 4. klasse
    • 5. klasse
    • 6. klasse
    • Natur og teknologi

NATUR/TEKNOLOGI
    Forløbet er rettet mod temaet teknologi og ressourcer med fokus på kompetenceområderne undersøgelse, perspektivering og kommunikation. Eleverne bygger og vurderer historiske opfindelser og perspektiverer dem til omverden og den tid de er blevet udviklet i.

HISTORIE
    Forløbet understøtter ligeledes historiefagets kompetenceområde: Kronologi og sammenhæng, når eleverne sammenligner anvendelsen af hemmelig kommunikation før og nu.

18bdc0a37b9b1125a097703a4ecf076644d1b3cd.png

Forløbet hjemmeside