ENIGMA - MEDUSA - ET SPIL OM SANDE OG FALSKE NYHEDER

 • Hvor?

  ENIGMA - Museum for post, tele og kommunikation

  Øster allé 1

  2100 - København Ø

  Telefonnummer

  61661557

  E-mailadresse

  mdd@enigma.dk

  Kontaktperson
  Mads_foto_BW.jpg

  Mads Danker Danielsen
  Læringsdesigner 

  medusa_ss-350x219.png

  Regeringen har lukket for befolkningens adgang til internettet og der går rygter om uroligheder i gaderne. De eneste oplysninger der slipper ud er via regeringens egen hjemmeside og diverse aktivistiske hjemmesider, hvor en gruppe ved navn Medusa offentliggører oplysninger om situationen.

  MEDUSA er et læringspil om journalistik, mediedækning og kildekritik. Spillet iscenesættes med en række fiktive nyhedsudsendelser og hjemmesider, som eleverne skal forholde sig til som medarbejdere på avisredaktioner.

  Eleverne skriver artikler til netavisen Headline, tabloidavisen Xpressen og omnibusavisen Dagbladet. Undervejs i forløbet udvikler historien sig og eleverne skal hele tiden vurdere troværdigheden af de oplysninger og kilder de møder.

  BETALINGSFORLØB

  1000 kr. Varighed: ca. 3 timer

  Årstid

  Hele Året

  Målgruppe
  • 7. klasse
  • 8. klasse
  • 9. klasse
  Fag
  • Dansk
  • It og medier
  Læringsmål

  DANSK
  Forløbet er rettet mod det tværgående tema It og medier med fokus på elevpositionerne eleven som kritisk undersøger, analyserende modtager og målrettet producent. Eleverne reflekterer og diskuterer afsender- og modtagerforhold i de nyheder og den kommunikation de møder online. Eleverne oplever, hvordan nyheder produceres og får redskaber til at forholde sig kritisk til mediernes fremstillinger og vinklinger af begivenheder.

  Se mere her
  ENIGMA_(WITH_SLOGAN_DANISH)_Regular_7_14_L_red.png

  Forløbets hjemmeside

  SE ALLE FORLØB FRA Enigma