ENIGMA - KOMMUNIKATIONS LABORATORIET - TEKNOLOGIFORSTÅELSE OG ENGINEERING

 • Hvor?

  ENIGMA - Museum for post, tele og kommunikation

  Øster allé 1

  2100 - København Ø

  Telefonnummer

  61661557

  E-mailadresse

  mdd@enigma.dk

  Kontaktperson
  Mads_foto_BW.jpg

  Mads Danker Danielsen
  Læringsdesigner 

  Sensetech.jpg

  I kommunikationslaboratoriet skal eleverne opfinde og bygge fremtidens kommunikationsteknologier.

  Den digitale revolution har forandret den måde, vi kommunikerer med hinanden og den måde vi er sammen på. Men hvilke begrænsninger sætter de digitale teknologier for vores måder at kommunikere med hinanden? Og hvordan undgår vi, at kommunikationsstrømmen bliver til støj?

  I kommunikationslaboratoriet bliver eleverne hyret af den fiktive teknologivirksomhed Sensetech, der vil forandre verden med menneskevenlige teknologier, der taler til alle sanser. Eleverne designer og bygger deres teknologier med læringsteknologien littleBits.

  BETALINGSFORLØB

  1000kr. Varighed: ca. 3 timer

  Årstid

  Hele Året

  Målgruppe
  • 4. klasse
  • 5. klasse
  • 6. klasse
  Fag
  • Natur og teknologi
  • Innovation og entreprenørskab
  • It og medier
  Læringsmål

  NATUR/TEKNOLOGI
  Forløbet er rettet mod temaet teknologi og ressourcer med fokus på kompetenceområderne undersøgelse, perspektivering og kommunikation. Eleverne bygger og vurderer opfindelser og perspektiverer dem til omverden.

  TEKNOLOGIFORSTÅELSE
  Forløbet er inspireret af formålet for forsøgsfaget Teknologiforståelse om, at eleverne skal kunne deltage konstruktivt og kritisk i udvikling af digitale artefakter og forstå deres betydning. Særligt kompetenceområdet digital design og designprocesser bringes i spil, når eleverne skal designe, konstruere, modificere og evaluere digitale artefakter, der løser relevante problemstillinger for individ, fællesskab og samfund. Kompetenceområdet teknologisk handleevne er i spil, når eleverne skal vurdere, vælge og bruge digitale teknologier i autentiske situationer.

  Se mere her
  18bdc0a37b9b1125a097703a4ecf076644d1b3cd.png

  Forløbets hjemmeside

  SE ALLE FORLØB FRA Enigma