ENIGMA - KOMMUNIKATIONS LABORATORIET - TEKNOLOGIFORSTÅELSE OG ENGINEERING

Mads Danker Danielsen
    Læringsdesigner

Sensetech.jpg

I kommunikationslaboratoriet skal eleverne opfinde og bygge fremtidens kommunikationsteknologier.

Den digitale revolution har forandret den måde, vi kommunikerer med hinanden og den måde vi er sammen på. Men hvilke begrænsninger sætter de digitale teknologier for vores måder at kommunikere med hinanden? Og hvordan undgår vi, at kommunikationsstrømmen bliver til støj?

I kommunikationslaboratoriet bliver eleverne hyret af den fiktive teknologivirksomhed Sensetech, der vil forandre verden med menneskevenlige teknologier, der taler til alle sanser. Eleverne designer og bygger deres teknologier med læringsteknologien littleBits.

BETALINGSFORLØB

1000kr. Varighed: ca. 3 timer

Årstid

Hele Året

• 4. klasse
    • 5. klasse
    • 6. klasse
    • Natur og teknologi
    • Innovation og entreprenørskab
    • It og medier

NATUR/TEKNOLOGI
    Forløbet er rettet mod temaet teknologi og ressourcer med fokus på kompetenceområderne undersøgelse, perspektivering og kommunikation. Eleverne bygger og vurderer opfindelser og perspektiverer dem til omverden.

TEKNOLOGIFORSTÅELSE
    Forløbet er inspireret af formålet for forsøgsfaget Teknologiforståelse om, at eleverne skal kunne deltage konstruktivt og kritisk i udvikling af digitale artefakter og forstå deres betydning. Særligt kompetenceområdet digital design og designprocesser bringes i spil, når eleverne skal designe, konstruere, modificere og evaluere digitale artefakter, der løser relevante problemstillinger for individ, fællesskab og samfund. Kompetenceområdet teknologisk handleevne er i spil, når eleverne skal vurdere, vælge og bruge digitale teknologier i autentiske situationer.

18bdc0a37b9b1125a097703a4ecf076644d1b3cd.png

Forløbet hjemmeside