ENIGMA - EMMA OG DEN TYRANNISKE TELEFON - DIGITAL DANNELSE, TAKT OG TONE

 • Hvor?

  ENIGMA - Museum for post, tele og kommunikation

  Øster allé 1

  2100 - København Ø

  Telefonnummer

  61661557

  E-mailadresse

  mdd@enigma.dk

  Kontaktperson
  Mads_foto_BW.jpg

  Mads Danker Danielsen
  Læringsdesigner 

  Omstillingsbord - Emma Gad.png

  Vi elsker vores mobiltelefoner! De kan hjælpe os med alt eller næsten alt. Men er det egentlig os, der styrer vores mobiltelefoner eller er det dem, der styrer os?

  Måske findes svaret i kommunikationens fantastiske historie. Vi tager et smukt omstillingsbord frem fra museets skattekammer og undersøger sagen sammen med jer og en nydelig dame, der hedder Emma Gad – hun kan nemlig tydeligt huske dengang telefonen blev opfundet.

  Emma har en masse gode råd til, hvad vi skal tænke på, når vi kommunikerer uden at kunne se hinanden. Det er op til jer at finde ud af, om Emmas råd kan bruges til noget i den digitale verden.

  BETALINGSFORLØB

  500 kr. Varighed: ca. 90 min.

  Årstid

  Hele Året

  Målgruppe
  • 4. klasse
  • 5. klasse
  • 6. klasse
  Fag
  • Dansk
  • Historie
  Læringsmål

  DANSK
  Forløbet er rettet mod det tværgående tema It og medier med fokus på elevpositionen eleven som ansvarlig deltager samt kompetenceområdet It og kommunikation. Eleverne diskuterer konsekvenserne af vores kommunikation på internettet og vores forhold til teknologi.

  HISTORIE
  Forløbet understøtter ligeledes historiefagets kompetenceområde: Kronologi og sammenhæng, når eleverne sammenligner væsentlige træk ved ansigtsløs kommunikation før og nu.

  Se mere her
  ENIGMA_(WITH_SLOGAN_DANISH)_Regular_7_14_L_red.png

  Forløbets hjemmeside

  SE ALLE FORLØB FRA Enigma