ENIGMA - EMMA OG DEN TYRANNISKE TELEFON - DIGITAL DANNELSE, TAKT OG TONE

Mads Danker Danielsen
    Læringsdesigner

Omstillingsbord - Emma Gad.png

Vi elsker vores mobiltelefoner! De kan hjælpe os med alt eller næsten alt. Men er det egentlig os, der styrer vores mobiltelefoner eller er det dem, der styrer os?

Måske findes svaret i kommunikationens fantastiske historie. Vi tager et smukt omstillingsbord frem fra museets skattekammer og undersøger sagen sammen med jer og en nydelig dame, der hedder Emma Gad – hun kan nemlig tydeligt huske dengang telefonen blev opfundet.

Emma har en masse gode råd til, hvad vi skal tænke på, når vi kommunikerer uden at kunne se hinanden. Det er op til jer at finde ud af, om Emmas råd kan bruges til noget i den digitale verden.

BETALINGSFORLØB

500 kr. Varighed: ca. 90 min.

Årstid

Hele Året

• 4. klasse
    • 5. klasse
    • 6. klasse

DANSK
    Forløbet er rettet mod det tværgående tema It og medier med fokus på elevpositionen eleven som ansvarlig deltager samt kompetenceområdet It og kommunikation. Eleverne diskuterer konsekvenserne af vores kommunikation på internettet og vores forhold til teknologi.

HISTORIE
    Forløbet understøtter ligeledes historiefagets kompetenceområde: Kronologi og sammenhæng, når eleverne sammenligner væsentlige træk ved ansigtsløs kommunikation før og nu.

ENIGMA_(WITH_SLOGAN_DANISH)_Regular_7_14_L_red.png

Forløbet hjemmeside