Vi har 21 Natur & friluftsliv forløb

• Køer.jpg

Blovstrød Koklapperlaug

På engen i Blovstrød går hver sommer køer af racen Dexter. De ankommer i maj, og går og græsser hele sommeren og sørger derved for naturpleje; deres måde at græsse på giver større biodiversitet Det er det lokale koklapperlaug der passer køerne, og nogle af skolens klasser er medlem. Pasningen består af at tilse køerne, om de har det godt og se om vandbeholderen virker. Børnene i mini-Oasen får hvert år lov til at navngive køerne. Det er en spændende proces, som vi nyder hvert år.

• Besøg en produktionsgård - Freerslev Kotel

Besøg Freerslev Kotel, som er et produktionslandbrug i Gørløse. Lær om produktion af oksekød, fødevarer og oplev livet på en gård.

• ØRESUNDSAKVARIET

Kom helt tæt på dyrelivet i Øresund. På Øresundsakvariet kan I komme til at trykke hånd med en taskekrabbe eller tage med ud og fange dyr i Kronborgbugten. I kan også komme ud og snorkle eller komme på tur med vores 12 personers speedbåd.

• Skærmbillede 2016-08-15 kl. 10.31.09.png

Frederikssund Vikingeboplads

Frederikssund er kendt for sine aktive vikinger, de årlige vikingespil, lur- blæserne, det flotte langhus, vikingebopladsen og de mange aktiviteter på Kalvøen. Vikingearealet ud til Roskilde Fjord er frit tilgængeligt hele året, og fra maj til oktober tilbyder Bopladsens vikinger rundvisning både i grupehuse, lang- huset og omkring den store runesten.

• Svanholm Natur.jpg

Svanholm Gods - Naturtur og lejr

Velkommen til Svanholms skove og til 120 hektar fyldt med naturoplevelser. Skovene omkring Svanholm Gods ejes af kollektivet, der siden 1978 har beboet det gamle gods og drevet økologiske landbrug. Omkring og i skoven findes afmærkede naturstier, et shelter, overdækket spiseplads, et muldtoilet, brændeskur, 2 bålsteder, rindende vand og en masse naturoplevelser.

• Svanholm fællesfoto.jpg

Svanholm Gods

Rundvisning på Svanholm, der drives økologisk af 85 voksne og 46 børn. Et gods med fælleskøkken, boliger, arbejdspladser, cafe, gårdbutik, landbrug, marker, kostald, klappegeder, drivhuse, børnehuse, skove, vindmølle, solceller, eget spildevandsrensning, 40 biler, 17 traktorer, gravhøje, historiske bygninger og masser af liv. Rundvisning kan tilrettelægges med fokus på egne ønsker.

• Vestre hus.jpg

Vestre Hus Børnenaturcenter

På Vestre Hus kan I komme ud og opleve dyr og planter i og omkring naturcenteret sammen med naturvejleder Bjørli. I kan bestille en af Bjørlis mange temature, eller I kan ringe og aftale indholdet af turen, så det passer med netop jeres ønsker. I kan også låne skovløberhuset samt grej i økobasen og opleve naturen på egen hånd. Vestre Hus Børnenaturcenter er primært et tilbud til børn i Allerød kommunes institutioner og skoler.

• Baeredygtige%20byer%20%20%20mellemtrinnet.jpg

DAC - Grøn by

I Grønby skal eleverne arbejde med at skabe grønne byer, hvor fællesskabet kan blomstre. Det sker via et læringsmålstyret koncept, der sætter fokus på, hvordan arkitektur kan være en løftestang for at skabe et mere bæredygtigt samfund.

• 6. klasse
  • DAC - Bæredygtige byer (udskolingen)

"Bæredygtige byer" er et udfordrende undervisningsforløb for elever i udskolingen. Eleverne skal gennem et særligt udviklet spilkoncept spille sig igennem en række problemstillinger, som er centrale for begrebet bæredygtighed samt for fremtidens bæredygtige byer.

Barresøgård

På besøgsgården har bonden tid til at vise børnene rundt og svare på alle spørgsmål. Når børnene besøger Barresøgård fortæller vi og viser tydeligere, hvor vi får maden fra. Her kan I møde køer, grise, heste, får, høns, gæs, katte og hunde. Bondegårdsdyrene er vant til små børn.