Danmarks Forsorgsmuseum – Skjulte Danmarkshistorier

Kontakt

Forløbet Danmarks Forsorgsmuseum – Skjulte Danmarkshistorier kan kontaktes ved at udfylde nedenstående formular

Husk at udfylde dit navn
Husk at udfylde en korrekt email adresse
Husk at udfylde dit telefonnummer
Husk at skrive din besked
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Vi kan ikke sende din besked. Prøv venligst igen.

Din besked er sendt afsted

Eleverne får en forståelse for årsager til marginalisering af mennesker i samfundet, for 100 år siden og i dag. Foruden en omvisning på Fattiggården, hvor eleverne oplever, hvor de fattige arbejdede, sov og blev straffet, ser de også en række barske og rørende dokumentarfilm.

Eleverne fortæller, hvad de forstår ved begreber som fattigdom, hjemløshed og social udsathed? Bagefter ser de tre stærke film med Mette, Eli, Henning og Richardt. Alle hjemløse i dagens Danmark. Deres barske og rørende fortællinger fra nutiden fletter sig ind i fortidens historier om Albert, Rasmine og Peter, som alle var indlagt på Fattiggården.

Eleverne vises rundt i de rum og gårdmiljøer, som de fattige boede og arbejdede i – de rum, de blev indespærret i, hvis de brød Fattiggårdens regler som fx at drikke alkohol. De ser også, hvor de fattige kom i bad, hvilken mad de spiste, og hvilket tøj de skulle have på.

Klassen samles og ser tre korte film, der alle giver et unikt indblik en i verden, få kender til. Afslutningsvis reflekterer eleverne over de tre begreber, som dagen startede med, ud fra den viden, de har fået igennem forløbet.

Tidspunkt
Februar
Marts
April
Maj
Juni
Juli
August
September
Oktober
November
Målgruppe
7. klasse
8. klasse
9. klasse
10. klasse
Fag
Dansk
Historie
Samfundsfag
Pris
1.000 kr. pr. klasse
Max. antal børn
1 klasse op til 30 elever
Varighed
3 timer
Betaling
Hvor?

Danmarks Forsorgsmuseum

Grubbemøllevej 13
5700 Svendborg

Telefonnummer

62210261

Webside

Forløbets hjemmeside

E-mailadresse

info@svendborgmuseum.dk

Kontaktperson
Jeppe Wichmann Rasmussen

Historiker & museumsinspektør

Se alle forløb fra

Danmarks Forsorgsmuseum

Thomas Rasmussen
Kontakt Skolen i Virkeligheden
Thomas Rasmussen

Ring på 91 32 58 31 eller skriv til mig på thomas@skolenivirkeligheden.dk, hvis du har kommentarer eller spørgsmål til Skolenivirkeligheden.dk. Det er også mig du skal kontakte, hvis du har brug for hjælp til at oprette et tilbud, mangler et tilbud, eller hvis du har brug for hjælp til, hvordan du retter i et allerede eksisterende tilbud.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb. Vi er en fælleskommunal portal, der ud over at have egne lokale forløb, deler regionale og landsdækkende forløb. Er I som kommune interesserede i, at få jeres lokale forløb på skolenivirkeligheden.dk, så tag kontakt til os for at høre mere.