Jernbanedrift på Djursland

• Remisen.jpg

Djurslands Jernbane Museum (DJBM) er et traditionelt museum, der viser mange facetter af den hverdag og det miljø, der har været omkring jernbanerne fra ca. midten af 1800-tallet til nu. Det gælder både statsbanerne (DSB) og de mangfoldige privatbane,r der eksisterede tidligere, og hvoraf kun ganske få har overlevet frem til i dag.

Man kan høre om mange forskellige sider af jernbanens historie i Danmark. Man kan få svar på spørgsmål som:

Hvorfor opstod jernbanerne?

Hvad er bagrunden for de teknologiskift jernbanen har været gennem siden starten i september 1844?

Hvor blev godset og godstogene af?

Hvordan har jernbanerne påvirket samfundsudviklingen overalt i Danmark?

Eksempler på hvilke lokalpolitiske spændinger jernbanerne har været en del af ikke mindst her på Djursland?

Museet har endvidere udstillinger, der viser hvordan livet på stationerne var før alt blev automatiseret og reduceret til en simpel billetautomat.

Børnene er velkomne til at klatre op i toget og se sig om.

Vi kommer også gerne ud i klassen hvis I har brug for det.

Besøget koster 10. kr. pr. elev. Pengene går til dækning af udgifter.

Årstid
    • Januar - marts
    • April - juni
    • Juli - september
    • Oktober - december
    • Samfundsfag
    • Matematik
    • Natur og teknologi
    • Geografi
    Ryomgård_2013_11rz_AsgerChristiansen.jpg Djurslands Jernbanemuseums hjemmeside
    Hvor?

Djursland Jernbanemuseum

Museumsvej 2

8550 - Ryomgaard

29771144 eller 23425743

IMG_2899-3.JPG

Jeg hedder Knud Skov Pedersen og er frivillig på museet. Jeg glæder mig til at byde jer velkommen.