Tro, håb og træer

Kontakt forløb her

Hvad har træer og lunger tilfælles? Kan træer vokse ind i himlen? Og kan frugt være forbudt?

Træer og mennesker har til alle tider været tæt forbundne. Træerne optager CO2, de er byggemateriale, brændsel og forrådskammer på én og samme tid. De udgør med andre ord et væsentligt grundlag for menneskers overlevelse.

Træer og religioner

Træernes betydning for mennesker kan spores ind i religionerne på tværs af geografi og kultur. Her forbinder træerne verdener, bærer forbudne frugter og er knyttet til det evige liv.

I dette projekt skal eleverne bl.a. arbejde med træers betydning for klimaet, med træfabler og træer i kristendom og nordisk mytologi.

Kirkebesøg

I projektet indgår et besøg i den lokale kirke, hvor eleverne hører om det håb, som knytter sig til træet i kristendommen. Som afslutning på besøget får klassen udleveret et æbletræ, der kan plantes et sted, hvor eleverne gennem resten af deres skolegang kan følge dets vækst og udvikling.

Differentieret

Undervisningsmaterialet er differentieret i øvelser, der går fra 1. til 4. klasse. Dermed kan den enkelte lærer vælge de aktiviteter, som er mest velegnet til klassen.

Til projektet hører et lærerkursus/workshop: Træer i kultur og natur. Læs mere her: https://midtiverden.dk/laererkurser

Tidspunkt
September
Oktober
November
Målgruppe
1. klasse
2. klasse
3. klasse
4. klasse
Fag
Billedkunst
Dansk
Kristendomskundskab
Natur og teknologi
Max. antal børn
28
Varighed
1 times kirkebesøg, ca. 8 lektioners projekt
Gratis
Hvor?

Kirkebesøg i lokal kirke og materialer til undervisning på jeres skole

Telefonnummer

23991520

Webside

Forløbets hjemmeside

E-mailadresse

kontakt@midtiverden.dk

Kontaktperson
Pernille L. Molsgaard

Religionsfaglig og pædagogisk konsulent i Folkekirkens Skoletjeneste Ballerup-Furesø

Se alle forløb fra

Folkekirkens Skoletjeneste i Ballerup & Furesø

Rediger forløb

Husk at udfylde en korrekt e-mail adresse
Vi kan ikke behandle din forespørgsel i øjeblikket. Prøv venligst igen.

Såfremt den indtastede e-mail findes i vores system, vil du modtage yderligere information.
Response code:

Ring på 44 77 28 62 eller skriv til mig på cjh@balk.dk, hvis du har kommentarer eller spørgsmål til Ballerup Kommunes skolenivirkeligheden.dk side. Det er også mig du skal kontakte, hvis du har brug for hjælp til at oprette et tilbud, eller hvis du har rettelser til et allerede eksisterende tilbud.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb. Vi er en fælleskommunal portal, der ud over at have egne lokale forløb, deler regionale og landsdækkende forløb. Er I som kommune interesserede i, at få jeres lokale forløb på skolenivirkeligheden.dk, så tag kontakt til os for at høre mere.