Religionernes dag 2024 – Videnskab og tro

Kontakt forløb her

Religionernes dag
Tema: Videnskab og tro
Forholdet mellem tro og viden er centralt ikke blot i skolens religionsundervisning men også i skolens samlede dannelsesprojekt, fordi det er med til at afklare, hvordan man kan forstå såvel sig selv som omverdenen. Hvad kan henholdsvis naturvidenskaben og teologien bidrage med til forståelse af livet og verden? Hvad kan man få viden om, om hvad er overladt til troen? Det er nogle af de spørgsmål, der på dagen vil blive kastet lys over.

Med den tyske sociologiprofessor Hartmut Rosas seneste udmeldinger om, at han på trods af sin forankring i Frankfurterskolen har fundet stor inspiration i teologien til sine kulturanalyser, og at samfund i hans optik har brug for religion, er der skabt rum for at teologi og religiøsitet kan indgå i den offentlige diskurs.

Og med oprettelsen af et særligt center til forskning i forholdet mellem videnskab og tro på Københavns Universitet i efteråret 2023 har det været oplagt at afholde dette års udgave af Religionernes Dag i samarbejde med centeret over den grundlæggende tematik om videnskab og tro.

Sæt derfor allerede nu X i kalenderen og kom til Religionernes Dag på Amager, hvor bl.a. professorerne Per Torp Sangild og Niels Henrik Gregersen fra henholdsvis Det Sundhedsvidenskabelige og Det Teologiske fakultet vil belyse spændingsfeltet mellem tro og viden fra hver deres ståsted, og hvor der også vil blive præsenteret et konkret undervisningsforløb, som kommer til at indgå i centerets forskning.

Fakta om kurset
Hvornår: Tirsdag d. 27. august. kl. 9.30-16
Hvor: Københavns Universitet, Amager, Nanna Berg auditoriet 9A-1-01. Auditoriet ligger på Det Juridiske Fakultet på 1. sal. Brug indgang fra parkeringspladsen foran Islands Brygge Metro
For hvem: særligt lærere i kristendomskundskab, dansk, natur og teknologi
Vi har forbestilt 7 billetter til interesserede lærere fra Ballerup og Furesø, som er tilmeldt skoletjenestens projekter.

Tidspunkt
August
Målgruppe
Lærere & Pædagoger
Fagpersoner
Fag
Kristendomskundskab
Natur og teknologi
Varighed
6,5 timer
Gratis
Hvor?

Københavns Universitet, Amager (KUA)

Njalsgade 76, 1. sal - Nanna Berg auditoriet. Brug indgang fra parkeringspladsen foran Islands Brygge Metro
2300 København S

Telefonnummer

23991520

Webside

Forløbets hjemmeside

E-mailadresse

kontakt@midtiverden.dk

Kontaktperson
Pernille Molsgaard

Religionsfaglig og pædagogisk konsulent ved Folkekirkens Skoletjeneste i Ballerup-Furesø

Se alle forløb fra

Folkekirkens Skoletjeneste i Ballerup & Furesø

Rediger forløb

Husk at udfylde en korrekt e-mail adresse
Vi kan ikke behandle din forespørgsel i øjeblikket. Prøv venligst igen.

Såfremt den indtastede e-mail findes i vores system, vil du modtage yderligere information.
Response code:

Ring på 44 77 28 62 eller skriv til mig på cjh@balk.dk, hvis du har kommentarer eller spørgsmål til Ballerup Kommunes skolenivirkeligheden.dk side. Det er også mig du skal kontakte, hvis du har brug for hjælp til at oprette et tilbud, eller hvis du har rettelser til et allerede eksisterende tilbud.

Over 70% af verdens CO2-udledning kommer fra byerne. CO2-udledningen skaber globalopvarmning og klimaforandringer, der rammer byerne som klimaudfordringer i form af oversvømmelser, jordskælv og orkaner.Med det tværfaglige undervisningsforløb “Vores bæredygtige by” opnår eleverne erfaring med at arbejde med Verdensmål 11, de får blik for mulige løsninger og en forståelse for egen handlemuligheder. De arbejder gennem en designproces og konkretisere deres egen idéer og løsninger i modelarbejde ind i en større bymodel. Book jeres forløb på deres booking-side, og skriv under bemærkning “Ballerup-aftale”. Bemærk det kun er gældende for folkeskoler i Ballerup Kommune.