Lærerkursus: Algoritmer, AI og etik

Kontakt forløb her

Kom med når kreativ koder og digital kunstner Andreas Refsgaard introducere algoritmer og kunstig intelligens på en engagerende og interaktiv facon. Gennem sjove, provokerende og tankevækkende eksempler viser han, hvordan disse teknikker giver mulighed for helt nye kreative udfoldelser, mens de samtidig stiller etiske udfordringer til vores samfund.

Med computeren som værktøj forsøger Andreas gennem sine værker at afmystificere computeralgoritmer og brugen af kunstig intelligens. Ved at lade folk spille musik kun med øjnene, lade algoritmer skrive videre på nyhedsartikler bag betalingsvægge og oprette en boghandel udelukkende med computergenerede science fiction romaner, viser Andreas teknologiens kreative potentiale på en legende og lettilgængelig facon.

Samtidig dyrker værkerne også de fejl, computeralgoritmerne uundgåeligt laver, og peger dermed på større samfundsmæssige problemstillinger omkring bias, overvågning og automatisering.

Andreas fremhæver kontrasten mellem traditionel programmering, hvor beslutningsprocesser er transparente, og moderne AI’s “black box”-natur, som skaber etiske dilemmaer gennem uigennemsigtige beslutninger og algoritmisk skævhed. Han opfordrer til etisk ansvarlighed i AI-udviklingen og en bred offentlig dialog for at sikre, at teknologien er retfærdig og transparent og benyttes med omtanke.

Deltagerne vil også få adgang til en række AI-værktøjer, som Andreas har udviklet, hvilket giver dem mulighed for selv at eksperimentere med teknologien efterfølgende, eventuelt sammen med deres elever.

Fakta om kurset
Målgruppe: alle lærere

Lektioner: 1,5 time

Fag: især teknologiforståelse, kristendomskundskab og religion.

Periode: 30. september 2024 kl 14.30 til 16

Sted: Stavnsholtkirken i Farum, Stavnsholtvej 25.

Tidspunkt
September
Oktober
Målgruppe
Lærere & Pædagoger
Fagpersoner
Ungdomsuddannelser
Fag
Kristendomskundskab
Natur og teknologi
Varighed
1,5 timer
Gratis
Hvor?

Stavnsholtkirken

Stavnsholtvej 25
3520 Farum

Telefonnummer

23991520

Webside

Forløbets hjemmeside

E-mailadresse

kontakt@midtiverden.dk

Kontaktperson
Pernille Molsgaard

Religionsfaglig og pædagogisk konsulent ved Folkekirkens Skoletjeneste i Ballerup-Furesø

Se alle forløb fra

Folkekirkens Skoletjeneste i Ballerup & Furesø

Rediger forløb

Husk at udfylde en korrekt e-mail adresse
Vi kan ikke behandle din forespørgsel i øjeblikket. Prøv venligst igen.

Såfremt den indtastede e-mail findes i vores system, vil du modtage yderligere information.
Response code:

Ring på 44 77 28 62 eller skriv til mig på cjh@balk.dk, hvis du har kommentarer eller spørgsmål til Ballerup Kommunes skolenivirkeligheden.dk side. Det er også mig du skal kontakte, hvis du har brug for hjælp til at oprette et tilbud, eller hvis du har rettelser til et allerede eksisterende tilbud.

Over 70% af verdens CO2-udledning kommer fra byerne. CO2-udledningen skaber globalopvarmning og klimaforandringer, der rammer byerne som klimaudfordringer i form af oversvømmelser, jordskælv og orkaner.Med det tværfaglige undervisningsforløb “Vores bæredygtige by” opnår eleverne erfaring med at arbejde med Verdensmål 11, de får blik for mulige løsninger og en forståelse for egen handlemuligheder. De arbejder gennem en designproces og konkretisere deres egen idéer og løsninger i modelarbejde ind i en større bymodel. Book jeres forløb på deres booking-side, og skriv under bemærkning “Ballerup-aftale”. Bemærk det kun er gældende for folkeskoler i Ballerup Kommune.