Vild Mad i Pederstrup – Skoletjenesten Pederstrup
Kontakt forløb herEfter et kort oplæg om smag, sankning og bæredygtighed, tager vi på sanketur og samler spiselige planter i nærområdet.
Tilbage i bålhuset taler vi om tilberedning, anretning og præsentation, inden vi i grupper laver mad med vores indsamlede råvarer og nyder et måltid i fællesskab.
Efter fælles oprydning og opvask siger vi tak for i dag.
Konkrete læringsmål for forløbet
- At kunne genkende udvalgte spiselige vilde planter
 - At kunne sanke på en bæredygtig og hensynsfuld måde
 - At kunne sætte ord på smage og sanseindtryk i forbindelse med mad
 - At kunne tilberede mad efter en opskrift
 - At kunne servere mad for andre
 
Nøglebegreber
- Vilde råvarer
 - Sankning
 - Bæredygtighed
 - Sanser
 - Smag
 - De 5 grundsmage
 - Æstetik
 - Fællesskab
 
Forberedelse før turen
· Tal om elevernes egne erfaringer med at spise råvarer fra naturen.
· Forbered eleverne på turens indhold og sørg for at alle møder op i praktisk tøj og fodtøj, da vi skal være udendørs under hele forløbet.
· Medbring mad og drikke, da vi først spiser vores tilberedte mad sidst i forløbet.
Tidspunkt
Målgruppe
Fag
Pris
Max. antal børn
Varighed
Læringsmål
				Hvor?
Pederstrup Landsby
Pederstrupvej 49
2750 Ballerup
Telefonnummer
Webside
E-mailadresse

Kontaktperson
Camilla Lindberg
Naturvejleder og biolog
	
		
		
		
		
		
		

