Esrum Kloster & Møllegård - Skolernes store kampdag

 • Hvor?

  Esrum Kloster & Møllegård

  Klostergade 11-12

  3230 - Esrum

  Telefonnummer

  4836 0417

  E-mailadresse

  katrine@esrum.dk

  Kontaktperson

  Tine Danielsen (tine@esrum.dk) og Katrine de Waal (katrine@esrum.dk)

  Skolernes-store-kampdag.jpg

  Få historien ind gennem leg og bevægelse. Prøv kræfter med middelalderens sværeste discipliner. Kampdagen er fysiske aktiviteter som bueskydning, asværdkamp og rambuk. Discipliner, der alle har afsæt i middelalderens kamptræning og lege

  Få historien ind gennem leg og bevægelse. Prøv kræfter med middelalder sværeste discipliner. Kampdagen er fysiske aktiviteter som bueskydning, sværdkamp og rambuk. Discipliner der alle har afsæt i middelalderens kamptræning og lege. Alle kan være med, da der både er brug for styrke, smidighed, balance, præcision og ikke mindst samarbejde. Holdene sammensættes på tværs af køn og alder. For at komme i den rette stemning starter dagen med at holdene hver især laver våbenskjold og kampråb.

  Varighed: 3-4 timer

  Antal deltagere: Op til seks klasser (180 pers.)

  GRATIS FORLØB

  Årstid

  Hele Året

  Målgruppe
  • 7. klasse
  • 8. klasse
  • 9. klasse
  Fag
  • Historie
  • Idræt
  Læringsmål

  Eleven kan placerer historiske perioder i absolut kronologisk sammenhæng. 
  Eleven kan opstille historiske scenarier for at få indsigt i samfundsforhold i fortiden. Eleven kan begrunde historiske scenarier til at få indsigt i samfundsforhold i fortiden. 
  Eleven har viden om historiske perioders tidsmæssige placering. Eleven har viden om væsentlige træk ved historiske perioder. Eleven har viden om samspil mellem aspekter fra dansk og omverdens historie. 
  Eleven har viden om elementer, der indgår i historiske scenarier. 
  Eleven kan vurdere samspillet mellem individ og fællesskab i idrætsaktiviteter. Eleven kan udvikle konstruktive samarbejdsrelationer i idrætslige aktiviteter

  Se mere her
  esrum logo.jpg

  Forløbets hjemmeside