Svanholm Gods - Naturtur og lejr

4050 - Skibby

oplevelser@svanholm.dk

Svanholm skov.jpg

Svanholm byder velkommen til 120 hektar fyldt med naturoplevelser.

Svanholm Natur.jpg

Julianehøj Skov
    Skoven på 51 hekta er stærkt kuperet og rummer flere kulturminder samt Hornsherreds højeste punkt. Roskilde Domkirke og Herlev Hospital kan man se fra oldtidens gravhøj på en klar dag.
    I skoven er afmærket en rød natursti, der med sine 2600 meter fører hele vejen rundt  rundt i skoven. Langs ruten er der borde og bænke.

Lystskoven
    Vest for Svanholm Alle, der med sine 150 år gamle lindetræer byder velkommen til Svanholm Gods, ligger Lystskoven. Den blå afmærket sti er 1120 meter lang og fører gennem et nyrenoveret anlæg med bugtede stier, søer og buede broer.

Shelterpladsen
    Pladsen befinder sig lige overfor hovedindgangen til godset bag busten af Bille Brahe. Shelteret har plads til 4 sovende og der er masser af teltpladser. På pladsen er desuden en overdækket spiseplads, et muldtoilet, brændeskur og 2 bålsteder. Der er rindende vand.

Et lejrskoleophold på selve godset kan også arrangeres

Forberedelse
    Skovene er på flere sider omkranset af stendiger. Svanholms skove blev plantet i slutningen af 1800-tallet og domineres af bøg og andre løvtræer samt cirka 1/3 nåletræer. Du kan læse mere om Svanholms skove på godsets hjemmeside samt Naturstyrelsens meget detaljeret beskrivelse af skovene og deres diversitet.

Der findes desuden en detajleret naturplan for hele området - se linket her øverst til venstre

GRATIS FORLØB

Årstid