Danmarks Forsorgsmuseum Hjælp fattiginspektøren

Kontakt

Forløbet Danmarks Forsorgsmuseum Hjælp fattiginspektøren kan kontaktes ved at udfylde nedenstående formular

Husk at udfylde dit navn
Husk at udfylde en korrekt email adresse
Husk at udfylde dit telefonnummer
Husk at skrive din besked
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Vi kan ikke sende din besked. Prøv venligst igen.

Din besked er sendt afsted

Kom med på en rundvisning under pigtråden i Nordens bedst bevarede fattiggård, og få et autentisk og tankevækkende indblik i, hvilken hjælp det danske samfund tilbød de mennesker, der ikke kunne klare sig selv for 50-150 år siden.

Eleverne træder ind under den samme pigtråd, som skulle sikre, at de indespærrede fattige forblev bag Fattiggårdens mure.

Eleverne ser de rum og gårdmiljøer, som de fattige boede og arbejdede i – de rum, de blev indespærret i, hvis de brød Fattiggårdens regler ved fx at drikke alkohol. De ser også, hvor de fattige kom i bad, hvilken mad de spiste, og hvilket tøj de skulle have på.

Når rundvisningen er slut, inddeles eleverne i grupper på tre-fire personer. Grupperne går på opdagelse i Fattiggården. Hver gruppe får udleveret en iPad. Ved hjælp af de udleverede iPads skal eleverne scanne QR-koder på museet. QR-koderne linker til 16 korte film om Fattiggården. Disse film og den viden, de har fået under rundvisningen, skal eleverne bruge til at løse opgaverne i hæftet ”Hjælp Fattiginspektøren”.

Varighed: 1½ time

Max deltagere: 90 deltagere

Tidspunkt
Hele Året
Målgruppe
4. klasse
5. klasse
6. klasse
Fag
Dansk
Historie
Samfundsfag
Pris
500 kr pr. klasse
Betaling
Hvor?

Danmarks Forsorgsmuseum

Grubbemøllevej 13
5700 Svendborg

Telefonnummer

62 21 02 61

Webside

Forløbets hjemmeside

E-mailadresse

info@svendborgmuseum.dk

Kontaktperson

Jeppe Wichmann Rasmussen
Historiker & museumsinspektør

Rediger forløb

Husk at udfylde en korrekt e-mail adresse
Vi kan ikke behandle din forespørgsel i øjeblikket. Prøv venligst igen.

Såfremt den indtastede e-mail findes i vores system, vil du modtage yderligere information.
Response code:

Ring på 40 41 43 10 eller skriv til mig på Thorbjorn.Kristensen@middelfart.dk, hvis du har kommentarer eller spørgsmål til Middelfart Kommunes skolenivirkeligheden.dk side. Det er også mig du skal kontakte, hvis du har brug for hjælp til at oprette et tilbud, mangler et tilbud, eller hvis du har rettelser til et allerede eksisterende tilbud.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb. Vi er en fælleskommunal portal, der ud over at have egne lokale forløb, deler regionale og landsdækkende forløb. Er I som kommune interesserede i, at få jeres lokale forløb på skolenivirkeligheden.dk, så tag kontakt til os for at høre mere.