Bæredygtigt byggeri gennem matematik

Knudsvej 44 C

4000 - Roskilde

pch@ojas.dk

Book tilbuddet ved at kontakte:

Pia Christiansen
    pch@ojas.dk

Spørgsmål til det faglige indhold:

Louise Engberg Willumsen
    DA Åben Virksomhed
    lew@da.dk

Oluf Jørgensen logo.jpg

Hvordan kan matematik bruges som et værktøj til øget bæredygtighed i byggeriet? Igennem dette undervisningsforløb vil gymnasieeleverne opleve, i hvor høj grad den rådgivende ingeniørvirksomhed Oluf Jørgensen A/S i Roskilde har fokus på at skabe bæredygtige bygninger, og hvordan den differentialregning, der undervises i på gymnasiet, kan bruges som redskab til ressourceoptimering.

Undervisningsforløbet er udviklet til Matematik på A-, B- og C-niveau. Eleverne opnår en faglig viden, der indgår i læreplanerne for matematik på STX.  Samtidig understøtter forløbet elevernes karrierelæring. Som en del af undervisningsforløbet besøger klassen Oluf Jørgensen A/S i Roskilde, hvor de oplever, hvordan det, de lærer i gymnasiet, har relevans for omverdenen.

Undervisningsforløbet tilføjer en ekstra dimension til den faglige læring, ved samtidig at give eleverne en almen viden om det private erhvervsliv og det samfund, de indgår i.

Igennem undervisningsforløbet arbejder klassen med følgende emner i Matematik:

A- og B-niveau:

Overfladeareal

Differentialregning: Differentiering af simple funktioner (polynomier, reciprok og kvadratrod)

Funktioners grafer

Monotoni og ekstrema (fortegnslinjer og funktionsundersøgelse)

Opstilling af funktionsudtryk (arealformler)

Optimering

C-niveau:

Overfladeareal

Funktioners grafer

Monotoni og ekstrema

Opstilling af funktionsudtryk

Tidsforbrug
    Undervisningsforløbet har et omfang på 10 moduler på gymnasiet. Dertil kommer besøget i den rådgivende ingeniørvirksomhed, der varer knapt 2 timer ekskl. transport.

Forberedelse
    Chancen for, at besøget bliver en god oplevelse for alle parter, stiger betragteligt, hvis eleverne er godt forberedte og kender planen for besøget. I højre side finder du Lærerguiden, hvor du blandt andet kan læse mere om undervisningsforløbet og forberedelserne til besøget i virksomheden. Virksomheden har fået en tilsvarende guide. Den kan du også se i højre side.

GRATIS FORLØB

Årstid