Besøg Energitårnet med de ældste børnehavebørn i december, januar eller februar
Kontakt forløb herUnder besøget
1. Der vil først være en kort intro, hvor skraldeposerne derhjemme kobles sammen med Energitårnet. Desuden skal eleverne iføres vest, briller og hjelm.
2. På rundturen i anlægget starter vi med at se affaldet blive læsset ind i affaldssiloen. Derefter kigger vi ind i ovnen og ser, hvordan affaldet bliver brændt.
3. Tilbage i lokalet kan indtrykkene lagre sig hos eleverne, imens de kan spise eventuelt medbragte madpakker.
4. Til sidst er der tid til lidt spørgsmål, inden vi siger farvel og tak for denne gang.
OBS. Børnene skal være mindst 5 år gammel. Når I besøger Energitårnet med en børnehave, vil fokus være på afbrændingen af affaldet. Vi fortæller naturligvis, at vi laver strøm og varme, men et egentligt fokus på energiproduktionen venter vi med, til eleverne kommer i udskolingen.
Sikkerheden under besøget
Vi vil rigtig gerne vise frem, men det er vigtigt, at I assisterer os med sikkerheden. Besøget foregår på en arbejdsplads, hvor der kører store maskiner og lastbiler fra forskellige vognmænd. Derfor får alle gæster udleveret en hjelm og en gul vest, som skal bæres under hele rundvisningen i Energitårnet. Derudover skal alle gæster være iført flade, lukkede sko. Det vil sige ingen klipklappere, sandaler eller højhælede sko.
Der skal deltage mindst 2 voksne, som kender børnene. De medfølgende voksne har ansvaret for at holde styr – og tal – på eleverne under hele besøget. Rundviseren går forrest, viser vej og fortæller. En voksen danner bagtrop og sikrer, at eleverne går samlet. I tilfælde af en evakueringsalarm er det vigtigt, at alle forholder sig roligt og lytter til rundviserens instrukser.
Af sikkerhedsmæssige årsager kan gangbesværede ikke deltage i rundvisninger i Energitårnet, da alle skal kunne forlade Energitårnet hurtigt uden brug af elevatorer i tilfælde af en evakuering.
Yderligere læsning
Boserup Naturcenter har udgivet et hæfte omkring energiproduktion til børnehaver og dagtilbud. Hvis der er yderlige interesse i at skabe en samtale om energi og bæredygtighed med børnene, kan der tages inspiration i den.
Se flere billeder
Tidspunkt
Målgruppe
Fag
Max. antal børn
Varighed
Hvor?
Energitårnet
Håndværkervej 70
4000 Roskilde