Fra jord til bord på Skenkelsø Mølle Museum
I dette forløb skal eleverne arbejde med korn og mel. De skal stifte bekendtskab med den overordnede vej fra jord til bord. Derudover bliver de introduceret for centrale begreber omkring melets kvalitet og anvendelsesmuligheder.
Eleverne kan vise på en tegning, hvordan kornet er opbygget. Eleverne kan forklare begrebet fuldkorn. Eleverne kan give eksempler på anvendelse af forskellige typer mel. Eleverne kan forklare bageprocessen med begreber som ælte, hæve og forme. Eleverne lykkes med at lave en langtidshævet dej samt dej til fladbrød i museets formidlingshytte.
Hvorfor bliver dej fuldstændig klistret, når der tilsættes vand? Hvorfor spiser vi rugbrød i Danmark, hvorfor er rugbrød mørkt?
Introduktion til ernæring: Sund kost samt begreber som kulhydrater, proteiner og fedt.
Tidspunkt
Målgruppe
Fag
Max. antal børn
Hvor?
Skenkelsø Mølle Museum, Maglehøjvej 42, 3650 Ølstykke ( 10 min. gang fra Ølstykke Station)
Maglehøjvej 42
3650 Ølstykke
Telefonnummer
E-mailadresse
Kontaktperson
Ragnhild Clod Pedersen