Vi har 47 Kreativitet forløb

• Skærmbillede 2019-08-06 kl. 22.19.45.png

Rollespilsakademiet - Valhallas prøvelser - et læringsspil

Læringsspil der introducerer børnene for den nordiske mytologi gennem en række spændende prøver.

• 0. klasse
    • 1. klasse
    • 2. klasse
    • 3. klasse
  • socialsecuritycameras_fidia_falaschetti-550x510.jpg

ENIGMA - VI VED… HVAD DU LAVEDE SIDSTE SOMMER - ONLINE SIKKERHED OG KAMPEN OM DATA

Vores data er guld værd. Overalt hvor vi færdes på nettet afgiver vi data til store tech-firmaer. Eleverne laver små videoer om, hvordan vi kan tage kontrol over vores data og digitale liv.

• tv-avisen.jpg

ENIGMA - EN DAG I STUDIET - MEDIEPRODUKTION OG DIGITAL DANNELSE

I september 2019 åbner ENIGMA sit makerspace – et kreativt teknologiværksted med professionelt medieproduktionsudstyr og fantastiske genstande fra mediehistorien.

Her skaber eleverne deres egne medieproduktioner (fx nyhedsindslag, podcast eller lign.) om unges digitale liv – lige fra spørgsmål om digital mobning, billeddeling,
    overvågning og medieforbrug.

• Ericofon - Elsssker min telefon.jpg

ENIGMA - ELSSSKER MIN NYE TELEFON - YOUTUBERE OG ONLINE MARKEDSFØRING

Hvordan ville en youtuber have markedsført den første telefon med drejeskive, Ericofonen eller den første slæbbare mobiltelefon på 5,5kg …? Eleverne laver deres egne YouTube-videoer og skal tænke som virksomheder, når de vurderer hvilke youtubere, der egner sig bedst til at sælge lige netop deres historiske telefon.

• medusa_ss-350x219.png

ENIGMA - MEDUSA - ET SPIL OM SANDE OG FALSKE NYHEDER

Regeringen har lukket for befolkningens adgang til internettet og der går rygter om uroligheder i gaderne. MEDUSA er et læringspil om journalistik, mediedækning og kildekritik. Eleverne spiller journalister og skal hele tiden vurdere troværdigheden af de oplysninger og kilder de møder.

• MakeyMakey.png

ENIGMA - PAC-MAN RE-INVENTED - TEKNOLOGIFORSTÅELSE OG ENGINEERING

Eleverne skal opfinde deres egne computerspils-controllere, der gør Pac-Man mere socialt og giver spillet nyt liv.

• Sensetech.jpg

ENIGMA - KOMMUNIKATIONS LABORATORIET - TEKNOLOGIFORSTÅELSE OG ENGINEERING

I kommunikationslaboratoriet skal eleverne opfinde og bygge fremtidens kommunikationsteknologier. Eleverne bliver hyret af den fiktive teknologivirksomhed Sensetech, der vil forandre verden med menneskevenlige teknologier, der taler til alle sanser. Eleverne designer og bygger deres teknologier med læringsteknologien littleBits.

• littleBits - Sæt strøm til historien.png

ENIGMA - SÆT STRØM TIL HISTORIEN - MAKERTEKNOLOGI OG HISTORISKE OPFINDELSER

Vi rejser tilbage til tiden under 2. verdenskrig, hvor kommunikationsteknologi kunne betyde forskellen på liv og død.

• Omstillingsbord - Emma Gad.png

ENIGMA - EMMA OG DEN TYRANNISKE TELEFON - DIGITAL DANNELSE, TAKT OG TONE

Vi elsker vores mobiltelefoner! De kan hjælpe os med alt eller næsten alt. Men er det egentlig os, der styrer vores mobiltelefoner eller er det dem, der styrer os? Vi tager et smukt omstillingsbord frem fra museets skattekammer og undersøger sagen sammen med en nydelig dame, der hedder Emma Gad.

• brevdue - Luftens helte.jpg

ENIGMA - LUFTENS HELTE - Brevduer og hemmelige beskeder

På museet møder I de seje brevduer, der i krigstid krydsede fjendens linjer, fløj gennem kugleregn og leverede livsvigtige beskeder. I spillet “Stop brevduen” er det op til jer at bringe beskederne frem. I skal som brevduer trodse fjendens kugleregn og redde dagen i en kombination af stafetløb og stikbold.

• Børnehaver & Dagtilbud
    • 0. klasse