Tag eleverne med på tur i Haderslev midtby til steder, hvor der skete interessante ting under besættelsen.
Med kort, gamle fotos og lydfiler sendes eleverne på en ca 2 km lang tur rundt i Haderslevs gader for at besøge udvalgte steder, fotografere og lytte til fortællinger om, hvad der skete netop der i perioden 1940-45. Dette kan enten printes ud her på Skolen i virkeligheden, men kan også findes på appen “USEEUM”, hvor man vælger “Historie Haderslev” – “Tidsrejse til Haderslev i besættelsestiden”.
Til turen er der udarbejdet et elevhæfte til det videre arbejde tilbage på skolen samt en lærervejledning med undervisningsforslag.
Nyt koncept fra Miljøministeriet hjælper skoler med at gøre børn og unge klogere på, hvorfor affald i naturen er et problem. Med SkraldeSafari får elever mere viden om forskellige typer affald, nedbrydningstid og sortering gennem leg og læring. ”Affald hører ikke til i naturen, og fremtidens generationer kan være med til at gøre en stor forskel,” siger miljøminister Lea Wermelin.
Byvandringen begynder og slutter i den østlige del af byen.
I står selv for vandringen ud fa materiale og kort, som I downloader her fra siden.
På tur rundt i Haderslevs gamle gader, vil I se nogle af de bygninger og steder, som ikke findes mere og nogle som stadig er der, men som i dag bruges til noget andet.
Der er to rute: den korte på 3-4 km og den lidt længere på 7-8 km.
Ønsker I en guidet tur så book forløbet på
https://msj.dk/undervisningsemner/byvandring-i-haderslev/
Med sanghæftet “Lasst uns singen / Lad os synge”, vil Hanna og Mikkel give jer lyst til at synge sammen med jeres børnehave eller skoleklasse. Sangene kan også lære jer en masse om de forskellige sprog og skikke i den dansk-tyske grænseregion.
Tryk på “MERE INFO OG KONATKT” til højre i billedet og find linket til sanghæfte, metodefilm og guidning til forløbet.
Sanghæftet er illustreret af Henning Rossen
Et oplæg i forbindelse med teknologi eller lignende, til f.eks. Projekt Edison, produktudvikling, produktkrav, idegenerering (Den Kreative Platform), design, teknik, miljøvurdering af et produkt, relevant projekt, valgfag. Teknik: Robotter, programmering, teknisk tegning, Arduino, LEGO Mindstorms.
På vores website bruges cookies til at huske statistik og dine valg af indhold. Du kan altid ændre dine indstillinger, herunder trække dit samtykke tilbage, ved at klikke på link til ’cookiesamtykke’ nederst på siderne. Dine valg anvendes på hele websitet. Læs mere