Fredensborg Naturskole – TANG 4-9. KLASSE
Eleverne skal blive bevidste om at havet som omgiver os er en enorm ressource. Flere steder i verden spises tang med vellyst, men hvordan kan man få danskerne til at spise tang, og hvilke klimamæssige og sundhedsmæssige fordele er der ved at spise tang fra havet?
Tang bruges allerede til fødevarer fx tørret tang, pesto, mel, sennep, kryddersalt, og snaps. På lidt længere sigt skal tangen bruges til ekstrakter til hudplejeprodukter og functional foods, der har specifikke egenskaber.
Tangdyrkning bidrager til både en mere bæredygtig produktion og et bedre havmiljø, fordi tang, der vokser i havet optager en del af de næringsstoffer, der udledes fra land. Når tangen høstes, fjerner vi næringsstofferne fra havmiljøet, og vi får mulighed for at ”genbruge” dem i fødekæden på land”. Tangen optager også på samme måde som planter på landjorden CO2 gennem fotosyntesen, og ilter både vand og luft.
Eleverne skal indsamle, undersøge, forarbejde og smage dansk tang, og derigennem holde fokus på de smagsmæssige, miljømæssige og sundhedsmæssige fordele og ulemper der ved at bruge tang som fødevare.
Det skal gerne give anledning til en snak om potentialet i det at dyrke og spise tang, som et bæredygtigt alternativ.
Tidspunkt
Målgruppe
Fag
Max. antal børn
Varighed
Hvor?
Efter aftale
Telefonnummer
Webside
E-mailadresse
Kontaktperson
Lærer/naturfagsvejleder