FREDENSBORG NATURSKOLE - LAV-SELV-SOLCELLER

Leder og energirådgiver
    EnergiTjenesten

skolefoto1-2

Dette forløb er bygget op omkring udvalgte færdigheds- og vidensmål for faget fysik/kemi efter 9. klasse, men er samtidig meget relevant for 6. klasse i natur/teknologi

Solceller er en teknologi, som er med til at nedsætte CO2-udslippet og er en del af løsningen til at bekæmpe klimaforandringer.

Lav-selv-solceller:
    Selve forløbet tager udgangspunkt i, at man selv forbinder og laminerer sin egen solcelle. Undervejs kommer man i forskellige problemløsninger til at beskæftige sig med, hvordan solceller kan lave strøm- og serieforbindelse.

Der indledes med en kort introduktion til solceller, og til klimaforandringer og solcellers rolle i at løse klimaudfordringerne.

Derefter bygger eleverne først hver af de 3-cellers panel som så forbindes til hinanden, så man får en radio til at spile.
    Dernæst arbejdes der med bilbygning, hvor eleverne i grupper på 2 bygger en bil, der kan køre ved hjælp af solceller

Der er mulighed for at arbejde med at forbedre bilen, og lave solcellebilrace hvis solen skinner.

GRATIS FORLØB

Årstid