Vi har 199 Kultur & Samfund forløb

• gruppebillede

Helsingør Bymuseum - Mødet mellem kulturer. Helsingørtapetet

Hvordan mon det er at opleve krig og være på flugt? Og ankomme til Danmark, -et land der er helt anderledes end hjemlandet. Med afsæt i flygtninges broderede billedfortælligner om deres baggrund og møde med Danmark, involverer eleverne sig i dilemmaer omkring integration og kulturmøder og værdier.

• 9. klasse
  • Teater ZeBu - 24 Hemmeligheder. Sanselig og kreativ julekalender for alle aldre!

Små hemmeligheder bliver til store overraskelser i en sanselig og kreativ vandring for alle aldre gennem Københavns største julekalender! Tag dine dejlige elever med ud og oplev, hvad der gemmer sig i de 24 fantasifulde rum.

• Børnehaver & Dagtilbud
    • Fagpersoner
  • 4.png

AFS Interkultur - Workshops om kulturforståelse

7.-10. klasse: Book en workshop, der har til formål at skabe interkulturel læring.  Gennem øvelser og learning-by-doing får eleverne på en sjov og lærende måde indsigt i og mulighed for at reflektere over normer og værdier i forskellige kulturer, kommunikation på tværs af kulturer samt kulturel stereotyper og diversitet. Workshoppen varer 1-3 timer og faciliteres af to frivillige.

GRATIS FORLØB

• NISSEN PAA LOFTET kommer forbi med instrumenter og Upcycling legetøj

NISSEN PAA LOFTET kravler ned, kommer forbi og fortæller. Han medbringer fløjte, tromme og sit traditionelle (gammeldags) håndlavede legetøj, ”Upcycling Verdenslegetøj” af genbrusmaterialer. Han byder op til sang, dans fagter og dialog og fortæller om hvorfor vi holder Jul, om den traditionelle nisse – Gårdboen og hans familie blandt underjordiske, elverfolk, trolde og dværge.

• Børnehaver & Dagtilbud
  • kucheza.kolage.aabenskole.jpg

KUCHEZA – Musikkens grundsten

Vi laver akustisk DIY-musik (Do It Yourself) på grundlag af den afrikanske musiktradition - KUCHEZA. Undervisningen afholdes i musiklokale med anvendelse af trommer/perkussion til alle elever i samarbejde med (evt. uden klassens lærer). Vi opbygger et musikalsk praksisfællesskab med differentierede roller for deltagelse indenfor rytme, sang, digt & dans.

• Offline-Play.kolage4.jpg

”OFF-Line Play - i bushen” - Overlevelse i Den 3. Verden

I bushen er hjælpemidlerne få og simple. Her overlever ingen alene og man skal have god fysik og avanceret færdigheder. Man for ikke kun brug for hurtighed og udholdenhed, også præcision, balance, kløgt, musikalitet og samarbejde.  Forløbet afholdes på udendørsarealer efter ønske (skolegård, naturområde/park evt. gymnastiksal).

• DenMagiskeKuffert.foto.jpg

Den Magiske Kuffert – Upcycling Verdenslegetøj

Vil I gerne lave genbrugslegetøj som kan noget - Dvs. køretøjer som kan køre, dukker som kan bevæge sig, instrumenter som gir lyd og andet funktionelt legetøj med lang holdbarhed, så er fortælleforestillingen Den Magiske Kuffert, Intro-foredrag om ”opcirkulering”, samt medfølgende værkstedsmanualer en måde selv at komme i gang.

• Fortael.om.Doeden9.jpg

Fortælling om Døden – Om at miste en nær & kær

En kombination af fortælling af HC Andersens Eventyr ”Den sidste perle”, Indiansk myte ”Om fødsel & død” og en personlig beretning om et tab, om oplevelsen, bearbejdelsen, multikulturelle ceremonier, om at komme videre og vende et tab til en lærerig oplevelse af berigelse.

• Skærmbillede 2019-08-06 kl. 22.19.45.png

Rollespilsakademiet - Valhallas prøvelser - et læringsspil

Læringsspil der introducerer børnene for den nordiske mytologi gennem en række spændende prøver.

• socialsecuritycameras_fidia_falaschetti-550x510.jpg

ENIGMA - VI VED… HVAD DU LAVEDE SIDSTE SOMMER - ONLINE SIKKERHED OG KAMPEN OM DATA

Vores data er guld værd. Overalt hvor vi færdes på nettet afgiver vi data til store tech-firmaer. Eleverne laver små videoer om, hvordan vi kan tage kontrol over vores data og digitale liv.