Minimering af madspild i plejecenter køkkener
Køkken Ballerup varetager tilberedningen af maden til borgerne på kommunens 7 plejecentre og 5 pensionist caféer. Vi indkøber hvert år mange tons fødevarer til vores madproduktion og har en stor forpligtelse til at arbejde efter mindst muligt madspild. Vi arbejder bl.a. ud fra arbejder ud fra Ballerup Kommunes klimahandleplan og fra FN´s verdensmål for bæredygtig udvikling. Herunder verdensmål nr. 12, ansvarligt forbrug og produktion. Udover at have fokus på egen køkkenproduktion har vi et tværfagligt samarbejde med 27 plejecenterafdelinger om at minimerer madspild.
Vi kommer ind på følgende ved jeres besøg i køkkenet: Hvad er madspild, hvorfor arbejder vi med det, hvordan kan rester bruges, madspildsdata, tværfagligt samarbejde, datomærkning, fødevarelovgivning, madspild kontra ønsket om valgmulighed og fleksibilitet for beboerne, opnåede resultater m.m. Hvis det ønskes taler vi også gerne om uddannelse/job mulighed og giver en rundvisning i køkkenet. Vi tilpasser gerne efter aftale hvis der er noget der skal have særligt fokus, eller der savnes i forhold til ovenstående.
Som evt. forberedelse kunne eleverne være opmærksomme på hvad deres egen familie gennem 3 dage har af madspild i hjemmet.
Praktisk: Der er mulighed for at besøge køkkenet efter aftale mellem kl.8.30-14.30. Book et forløb ved at udfylde formularen, og Køkken Ballerup kontakter dig for videre aftale omkring dato og tid.
Tidspunkt
Målgruppe
Fag
Max. antal børn
Varighed

Hvor?
Køkken Ballerup c/o Plejecenter Rosenhaven
Bybjergvej 11,
2740 Skovlunde
Telefonnummer
E-mailadresse

Kontaktperson
Lise Teller, Køkkenchef