Mikrobiologi: Den usynlige verden

Kontakt forløb her

Oplægget gør op med den traditionelle forestilling om bakterien som ”den onde” og svampen som en paddehat lignende ting, der kun kan anvendes som spise. Svampe bruges bl.a. også til fremstilling af medicin, alkohol, brød mm.

Under oplægget får eleverne mulighed for selv at lege forskere med plastikhandsker og petriskåle. Opgaven går ud på at ”fange” og dyrke deres egne bakterie- og svampekolonier.

Under besøgene inddrager vi eleverne så meget som muligt via forsøg, lege og diskussioner. Det vigtigste ved besøgene er, at eleverne har det sjovt, og selv får “fingrene i suppen”.

Vi kommer ofte med emner, som er nye for eleverne, og vi giver os derfor tid til at gennemgå de bagvedliggende teorier for emnet. Vi lægger vægt på, at besøgene ikke er shows, men at eleverne udfordres fagligt i løbet af dagen.

Forløbet om bakterier og svampe vil overordnet berøre følgende emner:

  • Introduktion til biologi
  • De gode og de onde bakterier
  • Øvelse: Dyrk din egen bakteriekultur
  • Hvad er en svamp? og hvilke typer findes der?
  • Anvendelsesmuligheder for svampe og bakterier

Følgende praktiske forsøg vil blive gennemgået:

  • Dyrk din egen bakteriekultur

Du kan læse mere om, hvordan du forbereder dig på et besøg fra vores formidlere på vores hjemmeside, og hvad du kan gøre for at arbejde videre med emnet. 

Tidspunkt
Hele Året
Målgruppe
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
10. klasse
Fag
Biologi
Natur og teknologi
Max. antal børn
30
Varighed
1 time 30 min.
Gratis
Hvor?

På jeres skole

Telefonnummer

21151920

Webside

Forløbets hjemmeside

E-mailadresse

skoletjenesten@science.ku.dk

Kontaktperson

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Rediger forløb

Husk at udfylde en korrekt e-mail adresse
Vi kan ikke behandle din forespørgsel i øjeblikket. Prøv venligst igen.

Såfremt den indtastede e-mail findes i vores system, vil du modtage yderligere information.
Response code:

Thomas Rasmussen
Kontakt Skolen i Virkeligheden
Thomas Rasmussen

Ring på 91 32 58 31 eller skriv til mig på thomas@skolenivirkeligheden.dk, hvis du har kommentarer eller spørgsmål til Skolenivirkeligheden.dk. Det er også mig du skal kontakte, hvis du har brug for hjælp til at oprette et tilbud, mangler et tilbud, eller hvis du har rettelser til et allerede eksisterende tilbud.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb. Vi er en fælleskommunal portal, der ud over at have egne lokale forløb, deler regionale og landsdækkende forløb. Er I som kommune interesserede i, at få jeres lokale forløb på skolenivirkeligheden.dk, så tag kontakt til os for at høre mere.