Natur & friluftsliv 39 tilbud

• fisk5.jpg

Fiskeri- og Søfartsmuseet - Vi indretter akvarier (tilpasning hos fisk)

Dette forløb handler om evolution og tilpasning hos fisk fra havet. Du kan udfordre eleverne på et praktisk forløb, hvor de skal indrette et akvarium.

• fisk.jpg

Fiskeri- og Søfartsmuseet - Vadevandring

I dette forløb skal vi undersøge Vadehavet sammen og bruge alle vores sanser.

• Plakat-1.png

MADmovers - Gratis undervisningsforløb

Tilmeld din  5., 6. eller 7. klasse MADmovers, hvis I vil have bedre spisepauser og gode måltidsvaner. Enestående mulighed for at tilbyde din klasse et veltilrettelagt undervisningsforløb, hvor I får tilsendt alt, hvad I skal bruge. I skoleåret 2018/2019 tilbyder Arla Foods undervisningsmaterialet MADmovers til alle 5. - 7. klasser i hele Danmark.

• Dambåden.JPG

Tur med dambåden - Indskoling

Tag med Haderslevs nye dambåd en tur rundt på yderdammen og oplev fugle- og dyreliv fra en ny vinkel.  En unik mulighed for at opleve de smukke naturomgivelser ved Haderslev. Der er plads til 54 personer, og der er afgang fra broen ved Vandrehjemmet. Dambåden sejler ud til  Bergs Plads, hvor der vil være mulighed for at blive sat af (og hentet igen), men kan også sejle en tur rundt på Dammen hvor turen kan gå over forbi Fugleøen.  Temaet for turen vil være "Vi kigger på fugle".

• Kattegatcentret - Zzzzov med hajerne - Lejrskole for skoler

Lad os klare planlægningen af jeres næste lejrskole. Ønsker I at tage afsted som en del af en lejrskole, eller vil I lave et arrangement med forældrerådet, så kan Zzzzov med hajerne danne rammen om et anderledes og unikt arrangement. Faglighed, oplevelser, socialt samvær og unikke sovefaciliteter er kendetegnet ved dette arrangement.

• skolensvennerlise.jpg

Skolens Venner

En skoleven er en hjælpende hånd til elever og lærere i skolen. Skolevennerne støtter med læring og sociale aktivteter gennem friviiligt arbejde i samarbejde med skolens ledelse, bestyrelse, lærere, børn, forældre og pædagoger. Arbejder desuden med støtte fra Danmarks Lærerforening.

• 27042011815.jpg

Bliv fisker for en dag

Fritidsfiskerne tilbyder spændende oplevelser og undervisning ude i naturen. Eleverne vil blandt andet stifte bekendtskab med garn- og rusefiskeri, og hvordan ser en fisk ud indvendig, se en krabbe dybt i øjnene, tilberede en fisk, smage på fjordens lækkerrier, bruge en vandkikkert og se livet på havbunden.

• Elmegår5d velkomst skilt.png

Elmegården - Bondegårds- og mejeribesøg.

Besøg Elmegården i Sommersted. Mulighederne er mange på det dyrevenlige landbrug.

• Skærmbillede 2017-11-05 kl. 22.19.09.png

Bliv NaturligVis

Bliv NaturligVis er et gratis formidlingstilbud til skoler. Vi ønsker at være medudvikler af børns naturidentitet og naturforståelse ved at sætte jagt og lystfiskeri på skoleskemaet.

• Forside - Tom Dåse-fagbog.PNG

Fagbog om genanvendelse: Tom Dåse og hans genan-venner

"Tom Dåse og hans genan-venner" er titlen på en gratis fagbog, der giver dine elever solid faglig indsigt i hvad genanvendelse af flasker og dåser er – hvorfor det er vigtigt, og hvad emballagerne er lavet af. Bogen, der er udviklet af Dansk Retursystem, er målrettet 2.-4. klassetrin.