Kultur & Samfund 82 tilbud

• Skærmbillede 2019-08-06 kl. 22.19.45.png

Rollespilsakademiet - Valhallas prøvelser - et læringsspil

Læringsspil der introducerer børnene for den nordiske mytologi gennem en række spændende prøver.

• Kropssprogets ABC.png

Pernille Slot - Kropssprogets ABC

De fleste af os ved mere om vores iPhones sidste nye opdatering, end vi ved om vores eget software. Kom med bag om Kropssprogets ABC. Hvordan hjernen fungerer, hvorfor vi gør som vi gør og hvad kropssproget betyder.

• Fagpersoner
  • Skærmbillede 2019-04-09 kl. 22.07.39.png

HamletScenen - Hamlets Time

Forestillingen skal medvirke til at starte dialog om digital adfærd og digitale krænkelser, hvor deling af nøgenbilleder og bodyshaming er problemstillinger blandt unge. Herudover kommer forestillingen også ind på emner som lovgivning og regler, hjælp og vejledning for ofre for digital krænkelse

• Klassens Digitale Liv.jpg

BØRNS VILKÅR - Klassens digitale liv - en forældre- og elevworkshop

Vi skaber et forum, hvor børn og forældre i fællesskab kan udforske og reflektere over forståelser og syn på sociale medier. Vi søger at styrke forældrenes mulighed for at være positive medspillere i børns online univers og samtidig styrke børns tillid til at inddrage deres forældre.

• Børns Digitale Liv.jpg

BØRNS VILKÅR - Børns digitale liv - forældreoplæg

Dette oplæg handler om, hvordan forældre kan støtte deres børn i, at kunne forholde sig reflekteret og kritisk til det de møder, oplever og gør på nettet. Sammen med deltagerne reflekterer vi over forebyggelse og håndtering af dilemmaer og problematikker, der kan opstå i børn og unges digitale liv.

• Vores Rettigheder.jpg

BØRNS VILKÅR - Vores rettigheder

Workshoppen handler om Børns Rettigheder, selvbestemmelse og trivsel. Gennem film, dialog og gruppeaktiviteter sættes fokus på hvad eleverne kan gøre for at alle børn får opfyldt deres ret til privatliv, ret til beskyttelse mod vold og overgreb, ret til omsorg, ret til leg og fritid, ret til medbestemmelse og religionsfrihed.

• Vores Klassetrivsel.jpg

BØRNS VILKÅR - Vores klassetrivsel

Denne workshop handler om fællesskaber, mobning og rettigheder i klassen. Gennem dialog og øvelser inddrages eleverne i at udvikle konkrete ideer til, hvordan de selv kan være med til at skabe et trygt fællesskab i klassen, hvor egne og andres rettigheder anerkendes og respekteres.

• Vores Digitale Liv.jpg

BØRNS VILKÅR - Vores digitale liv

Denne workshop handler om digitale fællesskaber, rettigheder og digital mobning. Gennem dialog og øvelser inddrages eleverne i at udvikle konkrete forslag til, hvordan børn og unge kan styrke positive online fællesskaber, hvor egne og andres grænser og rettigheder anerkendes.

• Fra SoMe til SoWe.jpg

BØRNS VILKÅR - Fra SoMe til SoWe - Sammen tager vi ansvar

En handlingsorienteret workshop, hvor unge engageres og motiveres til sammen at skabe positive online fællesskaber. Fokus er på, hvordan unge selv kan være med til at påvirke digitale omgangsformer og online kulturer. Vi kommer bl.a. rundt om, hvordan digitale vaner og normer har betydning for unges fællesskaber og trivsel, og eleverne engageres i at forholde sig kritisk og handlingsorienteret til det, de møder og gør på nettet.

• Sorg – i børnehøjde.web.jpg

TEATERGRAD - INTERAKTIVT TEATER I KLASSEVÆRELSET OM SORG – HELE LANDET

I forestillingen tager en musiker og en skuespiller børnene med ind i sorgens rum. Et rum hvor der tales og ties. Hvor der er vrede og kærlighed. Afmagt og ensomhed. Men også et rum, hvor der er fælleskab og forståelse. Og musik til at udtrykke alt det, der er så svært at sætte ord på.