Kultur & Samfund 10 tilbud

• stevns_folkedansere.png

Folkedans for alle

Folkedans er for alle - og børnene får sig et godt grin når vi kommer på besøg!
    Dans er godt for mange ting. Børnene udvikler balance og de oparbejder en kropsbevidsthed, som vil følge dem hele livet.
    Børnene opnår en sikker rumfornemmelse og undersøgelser viser at god motorisk udvikling fremmer indlæring.

• skabelse.jpg

Skabelse og undergang i egyptisk, nordisk og jødisk/kristen mytologi

Forløbet handler om myter. Fra skabelse til undergang i egyptisk, nordisk og jødisk/kristen mytologi.
    Med afsæt i tre små tegneserier udfolder projektet temaerne skabelse og undergang i udvalgte egyptiske, nordiske og jødisk/kristne myter.

• helgi.jpg

HELGI DANER - DA DANERNE BLEV KRISTNE

"Helgi Daner - da danerne blev kristne" er et projekt i samarbejde med Josefine Ottesen. Det handler om romanen Helgi Daner og dengang danerne blev kristne.

• Følg Tråden og få Fortællinger fra Havnen

Se videofortællinger med historier fra Søndre Havn i Køge, fortalt af mennesker, som har og har haft deres daglige gang på havnen. Når I er ved havneområdet, kan I bruge jeres smartphones til at scanne QR-koderne og få adgang til filmene. Køge Byhistoriske Arkiv vil meget gerne hjælpe jer i gang med turen.

Tilbud i anden kommune

• NemID og digitale postkasser

Stevns Kommune tilbyder - gennem Stevns Bibliotekerne - at undervise 9.-10. klasser i brugen af NemID og digital postkasse. Alle borgere fra det fyldte 15. år får automatisk en digital postkasse til kommunikation til/fra det offentlige, men mange unge ved det ikke.

• Jorden rundt på sporet af fortællingen

Charlotte Blay og hendes børnebøger bringer hele Verden ind i din skoles univers - også den Verden der er befolket af spøgelser og historiske genfærd.

• mindtalk_stor.png

MindTalk- workshop om selvværd

MindTalk er LMS’ selvværdsworkshop, som er en forebyggende indsats, der skal styrke børn og unges selvværd og forebygge nye tilfælde af spiseforstyrrelser og selvskade samt sikre mental sundhed hos unge generelt.

• Fortællinger fra TeaterTasken

Når I booker en fortælling, får I besøg af skuespiller Karen Nielsen, der enten fortæller en historie om Zakæus for 2. - 6. klassetrin eller Babelstårnet for 0. - 5. klasse. Karen fortæller levende med hele kroppen, så både børn og voksne bliver revet med. Efter fortællingen vil børnene blive inddraget i en dialog om emnet.

• Nærværende teater fra TeaterTasken

TeaterTasken stræber efter at flytte grænser og skabe rum til refleksion og læring gennem kunst. TeaterTasken tilbyder 4 forskellige forestillinger: Abrahams Døtre, Farfar Krigsmand, Dannerbarn og Lille Blå og Lille Gul. Til alle forestillinger for skolebørn er der udviklet relevant undervisningsmateriale.

• Crossing Borders

Crossing Borders tilbyder workshops med fokus på globale udfordringer, aktivt medborgerskab og mødet mellem unge på tværs af kulturer. Formålet er at give eleverne i udskolingen et bredere globalt perspektiv og gøre dem opmærksom på forskellige internationale problemstillinger og skolesystemer.