Kultur & Samfund 39 tilbud

• VArpelevvej-2-a.jpg

Besøg Engvang Frugt og frilandsgrise

Hos Engvang frugt og specialiter er det muligt at besøge en plantage der drives efter de mest moderne produktionsmetoder.

• Samme religion forskellige udtryk.jpg

SAMME RELIGION – FORSKELLIGE UDTRYK

Man kan være kristen på mange måder fx protestant, katolik eller ortodoks. Men hvorfor adskildte de forskellige kristne kirkesamfund sig fra hinanden? Hvordan er de forskellige? Og hvordan eksisterer de sammen i Danmark i dag? I Projekt skal eleverne arbejde med, hvordan kristendommen har udviklet sig i forskellige kristne kirkesamfund.

• Påskens symboler.jpg

PÅSKENS SYMBOLER

Hvad betyder lam i kirken? Hvorfor er der så mange kors? Og hvorfor skal kristne under en gudstjeneste spise brød og drikke vin? Gennem projektet arbejder eleverne med påskens og forårets symboler.

Projektet afsluttes med et kreativt forløb, hvor eleverne skal fremstille hver sit påskebillede med symboler ud fra decoupage-teknikken.

• Esbjergevangeliet mellemtrin.jpg

PÅ OPDAGELSE I ESBJERGEVANGELIET

Kørte Kain traktor? Er Noas ark en bus? Og besøgte Gabriel Maria som en flyvende ghettoblaster?  Esbjergevangeliet er et 40 meter langt vægmaleri, som fortolker Bibelens fortællinger moderne.

Eleverne  skal på opdagelse i Esbjergevangeliet i Skoletjenestens 23 x 2 meter store kopi, som bliver opstillet lokalt, som led i projektet.

• Esbjergevangeliet indskoling.jpg

PÅ OPDAGELSE I ESBJERGEVANGELIET

Kørte Kain traktor? Er Noas ark en bus? Og besøgte Gabriel Maria som en flyvende ghettoblaster?  Esbjergevangeliet er et stort vægmaleri, som moderne fortolker Bibelens fortællinger. Lad eleverne gå på opdagelse i Esbjergevangeliet i Skoletjenestens 23 x 2 meter store kopi, som bliver opstillet lokalt, som led i projektet.

• Hvad vil det sige at være menneske.jpg

HVAD VIL DET SIGE AT VÆRE MENNESKE?

Hvordan føles en følelse? Og hvor kommer den fra? Eleverne skal inspireret af Disneys filmsucces Inderst inde (2015) arbejde med de 5 grundfølelser; Glæde, tristhed, frygt, vrede og afsky. Projektets etiske fokus er med afsæt i det kristne budskab om næstekærlighed og klassen tilbydes derfor et lille kursus i førstehjælp.

• Harry Potter.jpg

HARRY POTTER OG KÆRLIGHEDENS MAGI

Omdan for en dag klassen til den magiske skole Hogwarts. I projektet skal eleverne med udgangspunkt i J. K. Rowlings bøger om den unge troldmand Harry Potter arbejde med de livsfilosofiske temaer ”kærlighed og had” samt ”godt og ondt”. Desuden skal de finde nogle af bøgernes kristne referencer.

• Gud Luther og Velfærdsstat.jpg

GUD, LUTHER OG VELFÆRDSSTAT

Projektett fokuserer på de samfundsmæssige, historiske og religiøse aspekter af reformationen. Eleverne skal  arbejde med Martin Luther og reformationen i Danmark og forholde sig til hvordan fortællinger om reformationen formidles. Desuden skal de arbejde med og diskutere, hvordan man kan/om man kan se spor fra reformationen i den danske velfærdsstat.

• skam.jpg

FILMPROJEKT: SKAM

Hvad er skam, hvordan opstår skam, og hvordan kan skammen opløses? Disse spørgsmål sættes der spot på i dette undervisningsprojekt, som tager afsæt i den populære norske tv-serie SKAM, der skildrer en gruppe teenagere i Oslo.

• Rosens navn.jpg

FILMPROJEKT: ROSENS NAVN

Rosens navn - en krimigåde om den rette gudsforståelse. Eleverne skal ud fra filmen Rosens navn, finde tegn og spor, der belyser filmens pointer.

I forlængelse heraf fortsætter undervisningen i detektivsporet med, at eleverne skal løse/tolke filmens bagvedliggende gåde: Hvorfor lader Eco det kloster, hvori filmen udspiller sig, brænde ned?