Viden & Foredrag 36 tilbud

• mm3 facebook.jpg

Nordiske Myter og sagn

Levende fortælling af de nordiske myter og sagn for alle aldersgrupper. Oplev de Nordiske guder og gudinder på tæt hold, og hør om deres mytiske gerninger og oplevelser når Marius fra Midgaardsmyter kommer ud med sin magiske kuffert og skjalder om gudernes liv og færden.

• søgsmart.png

SøgSmart

Ved at bruge SøgSmart får eleverne styrket deres kompetencer inden for informationssøgning, begyndende kildekritik og relevansvurdering. SøgSmart er relevant at bruge i forbindelse med undervisningsforløb, hvor eleverne skal finde oplysninger, informationer, kilder til opgaver, præsentationer og projekter.

• Skærmbillede 2017-01-12 kl. 22.15.52.png

Ta' fat i hinanden!

Vidste du, at flere udvikler en psykisk sygdom, når de er unge? Faktisk er det næsten 8 procent af alle unge mellem 15-25 år, som har eller har haft en psykisk sygdom. Det svarer for eksempel til, at der i en skoleklasse er tre elever, der kommer til at udvikle en psykisk sygdom eller alvorlige psykiske vanskeligheder. Endnu flere er pårørende til et menneske med psykisk sygdom.

• 111.png

Bestil en elevambassadør fra Roskilde Tekniske skole

Roskilde Tekniske Skole har uddannet elever til at fortælle om uddannelserne, studiemiljøet og kammeratskabet på skolen - også kaldet elevambassadører. De tager med til uddannelsesmesser, informationsarrangementer eller besøg i grundskolen.

• LO Midtsjælland foto 3.png

Dine rettigheder på arbejdsmarkedet

Aftaler, love, overenskomster.

Er der nogen forskel???? Og hvad betydning har det for mit arbejde????

• LO Midtsjælland foto 1.png

Den danske model

Hvad er "Den danske model"? Hvorfor vil vi gerne fastholde "Den danske model" til regulering af arbejdsmarkedet, fremfor de modeller de øvrige lande i Europa anvender?

Er der konflikter mellem "Den danske model" og EU's fortolkning af arbejdsretten og de regulativer der vedrører arbejdsmarkedet? For eksempel arbejdskraftens fri bevægelighed?

Er et samarbejde i EU omkring arbejdsmarkedsforhold en fordel eller en ulempe for Danmark?

Hvordan blev "Den danske model" til?

• Skovsgård mølle æltemaskine.jpg

Skovsgaard Mølle og Bageri Museum

Bagerimuseet
    Museet har samlinger af håndværktøj, maskiner, brødvogne og kaner. Der udstilles desuden effekter med tilknytning til bager- og konditorfaget.

• Sct mikkel orgel.jpg

Orglet i Sct. Mikkels Kirke

Orglets historie kan føres helt tilbage til oldtiden. Det hører imidlertid til en af musikhistoriens uløste gåder, hvornår dette prægtige instrument opnåede status som kirkemusikinstrument. Men det skete formentlig mellem år 900 og 1200.

• Sct._Michael-aendret_10c795821c.jpg

Sct. Mikkels Kirke og Sogn

Sct. Mikkels Kirke og Sogn stiller gerne vores ekspertise til rådighed for de lokale skoler. Det gælder såvel præster som organist.

• Lærende og engagerende naturtilbud

Skal din klasse have et spændende og lærerigt naturtilbud med Slagelse Naturskole?

Hvad med et besøg i ”Geologiens Verden” hvor vi kommer rundt om såvel puslespilsten og istidens mammutter, som jordens dannelse og dinosaurernes uddøen? Eller en tur til ”Det salte hav”, hvor vi undersøger livet i strandzonen og på det lave vand?

• Børnehaver & Dagtilbud