Viden & Foredrag 18 tilbud

• Rytterstatue_Absalon_foto_COLOURBOX.jpg

Christiansborg Slot - Absalon – kirke, korstog og kildekritik

Absalon var en af de mest indflydelsesrige skikkelser i dansk middelalder. Det nære forhold til Kong Valdemar betød, at samarbejdet mellem stat og kirke for alvor blev styrket og formede middelaldersamfundets magtforhold.

Tilbud i anden kommune

• FS_logo.png

Fagbevægelsens Skoletjeneste

Få besøg af os i din klasse. I Fagbevægelsens Skoletjeneste underviser vi i Den Danske Model, og hvad fagforeningers rolle er i det danske samfund og for den enkelte. Vi taler også med de unge om, hvilke rettigheder de har, når de har et fritidsjob. I Fagbevægelsens Skoletjeneste dækker vi Fælles Mål under Uddannelse og Job.

• søgsmart.png

SøgSmart

Ved at bruge SøgSmart får eleverne styrket deres kompetencer inden for informationssøgning, begyndende kildekritik og relevansvurdering. SøgSmart er relevant at bruge i forbindelse med undervisningsforløb, hvor eleverne skal finde oplysninger, informationer, kilder til opgaver, præsentationer og projekter.

• Skærmbillede 2017-01-12 kl. 22.15.52.png

Ta' fat i hinanden!

Vidste du, at flere udvikler en psykisk sygdom, når de er unge? Faktisk er det næsten 8 procent af alle unge mellem 15-25 år, som har eller har haft en psykisk sygdom. Det svarer for eksempel til, at der i en skoleklasse er tre elever, der kommer til at udvikle en psykisk sygdom eller alvorlige psykiske vanskeligheder. Endnu flere er pårørende til et menneske med psykisk sygdom.

• Engineer the Future - Book en ekspert

Gennem 'Book en ekspert' kan du og dine elever få besøg af ingeniører og naturvidenskabelige kandidater, der med interessante fortællinger om deres arbejde og gennem opgaver, udfordringer, quizzer eller andre elevaktiverende opgaver viser, hvordan naturfag, naturvidenskab og matematik bruges i virkeligheden.

• Sct mikkel orgel.jpg

Orglet i Sct. Mikkels Kirke

Orglets historie kan føres helt tilbage til oldtiden. Det hører imidlertid til en af musikhistoriens uløste gåder, hvornår dette prægtige instrument opnåede status som kirkemusikinstrument. Men det skete formentlig mellem år 900 og 1200.

• Sct._Michael-aendret_10c795821c.jpg

Sct. Mikkels Kirke og Sogn

Sct. Mikkels Kirke og Sogn stiller gerne vores ekspertise til rådighed for de lokale skoler. Det gælder såvel præster som organist.

• Astra novo foto.jpg

Novo Science Ambassadører

Astra giver dig mulighed for at få spændende naturvidenskabelige foredragsholdere på besøg på din skole.

• Flakkebjerg Skolemuseum foto 2.jpg

Skole som i gamle dage med undervisningsforløb

Lad dine elever prøve, hvordan der var at gå i skole som i gamle dage i de originale omgivelser på Flakkebjerg Skolemuseum. Stedet fungerede som forskole fra 1904-1962. Oplev den intakte lærerbolig, hvor lærerinde Ingeborg Nielsen boede til sin pension.

• TGS greenkeeper.jpg

En greenkeepers hverdag

En greenkeeper kan arbejde ved golfanlæg, fodboldstadions og andre idrætsanlæg, hvor der er brug for en flot og nyklippet græsplæne.