Kultur & Samfund 51 tilbud

• camponotus_herculeanus_19_photo_david_nash.png

Brorfelde: Det kribler på Observatoriet

Vi går ud med net og lup. Lær om udviklingen af Jordens liv, og lav et mini-økosystem.

• Mosede Fort, Danmark 1914-18 - Klar til kamp – Idræt på fortet

Eleverne får sved på panden og græs på knæene, når de skal træne soldaternes idrætskampe på Mosede Fort og vise deres værd for Danmark.

• Mosede Fort, Danmark 1914-18 - Udsigt til krig – Matematik på fortet

Hold udkig! Eleverne gør klar til at forsvare det neutrale Danmark med matematikkens redskaber. Afstandsmåleren og kanonernes vinkler og radius er forskellen på liv og død, hvis 1. Verdenskrig kommer til Danmark.

• Mosede Fort, Danmark 1914-18 - Krigens valg – et dilemmaspilm

Udstillingen kommer til live, når de 100 år gamle fotografier bliver levende og beder om hjælp til at træffe svære valg.

• Mosede Fort - Neutralitetens Balancegang - et dilemmabaseret læringsspil

Der er krig i Europa! Militæret mangler våben, og befolkningen mangler mad. Hvad gør I? Eleverne bliver stillet over for de dilemmaer, som de danske politikere skulle balancere med fra 1914-1918.

• Rytterstatue_Absalon_foto_COLOURBOX.jpg

Christiansborg Slot - Absalon – kirke, korstog og kildekritik

Absalon var en af de mest indflydelsesrige skikkelser i dansk middelalder. Det nære forhold til Kong Valdemar betød, at samarbejdet mellem stat og kirke for alvor blev styrket og formede middelaldersamfundets magtforhold.

• Gobeliner_ChristiansborgSlot_Vikingetid_foto_AdamRzepka.jpg

Christiansborg Slot - Kristus, kirke og kultur - troen i samfundet

Hvornår kom kristendommen til Danmark? Hvordan har religionen udviklet sig gennem 1000 år? Og hvilken betydning har den for danskerne i dag?

• mm3 facebook.jpg

Nordiske Myter og sagn

Levende fortælling af de nordiske myter og sagn for alle aldersgrupper. Oplev de Nordiske guder og gudinder på tæt hold, og hør om deres mytiske gerninger og oplevelser når Marius fra Midgaardsmyter kommer ud med sin magiske kuffert og skjalder om gudernes liv og færden.

• Deltag i PÅ MED PANG-konkurrencen!

PÅ MED PANG handler om at undervise børn i, hvordan de bliver synlige i trafikken. Det er en lokal konkurrence målrettet 4. og 5. klasser i Slagelse Kommune. Præmien er en bio-tur med popcorn for hele klassen i Panorama Slagelse – inklusiv transport for skolerne udenfor Slagelse by!

• Skærmbillede 2017-01-12 kl. 22.15.52.png

Ta' fat i hinanden!

Vidste du, at flere udvikler en psykisk sygdom, når de er unge? Faktisk er det næsten 8 procent af alle unge mellem 15-25 år, som har eller har haft en psykisk sygdom. Det svarer for eksempel til, at der i en skoleklasse er tre elever, der kommer til at udvikle en psykisk sygdom eller alvorlige psykiske vanskeligheder. Endnu flere er pårørende til et menneske med psykisk sygdom.