Kreativitet 28 tilbud

Filosofi i børnehøjde

Formål: At skabe et rum, hvor der er plads til at børnene kan undre sig. Alle børn undrer sig og stiller mange spørgsmål. Det kan være spørgsmål der skaber et rum for undren.

Vinterbogen

Formål: at motivere børnene til at vedligeholde læsefærdighederne i den mørke og kolde vintertid. Samt styrke elevernes forståelse for variationen af genrer samt introduktion til ny litteratur.

• dsc3191.jpg

Heltemod og Hamskiftere

Formålet: At eleverne udforsker vikingerne, vikingesagn samt stifter bekendtskab med Josefine Ottesens bog ”Vikingesagn”

• Fortælleskoven.jpg

Fortælleskoven kommer til Skælskør Bibliotek

Formål: At lade eleverne udforske et univers fyldt med ord og fantastiske fortællinger. Samt skabe rammerne for en æstetisk oplevelse af mødet mellem litteratur og kunst.

Sjov med Jakob Martin Strid

Eleverne udforsker samspillet mellem ord og billeder i Jakob Martin Strids billedbøger og udvider historierne med egne erfaringer og fantasi.

Leg med Finn Herman

At eleverne skal udforske sproget i bogen Finn Herman, samspil mellem tekst og billeder, samt få kendskab til bogens referencer til andre børnelitterære værker og lære sekvenser.

• IMG_3484.JPG

Podcastfabrikken - Podcastkursus 8-10 klasse

Podcast er en fed måde at formidle på. På Kurset arbejder eleverne med alle facetter af podcastproduktion. Tilrettelæggelse, Optagelser, Redigering, Speakes og Journalistisk.

• Mosede Fort, Danmark 1914-18 - Udsigt til krig – Matematik på fortet

Hold udkig! Eleverne gør klar til at forsvare det neutrale Danmark med matematikkens redskaber. Afstandsmåleren og kanonernes vinkler og radius er forskellen på liv og død, hvis 1. Verdenskrig kommer til Danmark.

• P1060092.jpg

Musikmuseet - Musik og haikudigtning

Hvordan lyder en sommerfugl? Eller stemningen af mørke? I dette forløb skal eleverne arbejde med stemninger og klange, og de skal sætte lyd og musik til haikudigte.

• b1f2d4488e.jpg

Musikmuseet - Fra lyd til musik

Hvad er lyd egentlig? Og hvordan og hvornår bliver lyd til musik? Og hvorfor lyder en trompet anderledes end en obo?