Kreativitet 32 tilbud

• camponotus_herculeanus_19_photo_david_nash.png

Brorfelde: Det kribler på Observatoriet

Vi går ud med net og lup. Lær om udviklingen af Jordens liv, og lav et mini-økosystem.

• IMG_3484.JPG

Podcastfabrikken - Podcastkursus 8-10 klasse

Podcast er en fed måde at formidle på. På Kurset arbejder eleverne med alle facetter af podcastproduktion. Tilrettelæggelse, Optagelser, Redigering, Speakes og Journalistisk.

• Mosede Fort, Danmark 1914-18 - Udsigt til krig – Matematik på fortet

Hold udkig! Eleverne gør klar til at forsvare det neutrale Danmark med matematikkens redskaber. Afstandsmåleren og kanonernes vinkler og radius er forskellen på liv og død, hvis 1. Verdenskrig kommer til Danmark.

• Musikmuseet - Ears on - musik & funktion

Dette forløb sætter fokus på musikken i brug. Hvad bruger vi musik til? Vi bygger instrumenter, som skal bruges i helt bestemte situationer fra elevernes hverdag.

• P1060092.jpg

Musikmuseet - Musik og haikudigtning

Hvordan lyder en sommerfugl? Eller stemningen af mørke? I dette forløb skal eleverne arbejde med stemninger og klange, og de skal sætte lyd og musik til haikudigte.

• b1f2d4488e.jpg

Musikmuseet - Fra lyd til musik

Hvad er lyd egentlig? Og hvordan og hvornår bliver lyd til musik? Og hvorfor lyder en trompet anderledes end en obo?

• Soundscapes---musik-fra-byens-rum.jpg

Musikmuseet - Soundscapes – musik fra byens rum

Hvordan lyder dit nærmiljø, og hvordan kunne det blive til musik? Workshoppen "Soundscapes – musik fra byens rum" tager eleverne med på en kreativ lytterejse gennem deres eget nærmiljø, som afsluttes på Musikmuseet.

• _27W1491.jpg

Musikmuseet - På tidsrejse i musikken

Hvilken musik lyttede vores bedsteforældre til? Hvorfor havde Christian 4. så mange musikere ansat? Og hvem lavede egentlig musikken i middelalderen.

• ny.jpg

Musikmuseet - Det Klingende Museum – musikken fra Østasien

Lad eleverne komme tæt på de fantastiske musikinstrumenter fra Østasien og særligt Kina. Prøv en erhu og lyt til en guqin.

• M&M1_small.jpg

5 minutter af timen

Vi anbefaler at starte hver time med 5 minutters bevægelse. Man kan nå 1-2 sange på de 5 minutter, og det gør en verden til forskel. Denne start på timen med musik og bevægelse giver en følelse af fællesskab, der motiverer alle til at deltage på lige fod. Vi tror på, at en fælles god start på timen giver ro i klassen og opmærksomme elever.