SØG BLANDT VORES 87 TILBUD

• Manchetbillede Sorg indskolling Endelig 2.jpg

Sorg og livsmod -Når de mindste mister

Forløb til indskolingen om alle de former for sorg, der kan ramme os i livet, hvordan vi snakker om dem sammen, så sorg ikke bliver til isolation eller tavshed. Vi har fået lavet to små tegnefilm, eleverne kan relatere til og som kan kickstarte snakken og forløbet.

• palæstina small.jpg

FOLKEKIRKENS SKOLETJENESTE BALLERUP–FURESØ PROVSTI

Hvor langt kan man gå?  -  et projekt om det hellige og dets politiske betydning for Israel-Palæstina-konflikten

I dette projekt tages der afsæt i Jerusalem som helligsted for de tre store monoteistiske religioner jødedom, kristendom og islam. Hvad betyder Klippemoskeen, Grædemuren og Gravkirken for de troende, og hvilken betydning har de forskellige forestillinger om det hellige for konflikten mellem parterne på stedet? Er den primært religiøst eller politisk betinget?

• noget på hjerete.jpg

FOLKEKIRKENS SKOLETJENESTE BALLERUP–FURESØ PROVSTI

At have noget på hjerte – Breve i bibelen og mellem mennesker. Vi lever i en tid, hvor kommunikationen går stærkt og hvor eleverne – også på mellemtrinnet – er hurtige på tasterne. De sms’er og chatter på livet løs. Forløbet her vil gerne tage dem med ind i brevets verden. Den langsomme kommunikationsform, hvor man skal tænke inden man skriver og ikke bare kan trykke på delete.

• vand.jpg

Folkekirkens Skoletjeneste Ballerup–Furesø Provsti

Vand - Betingelse for og trussel mod liv

Kan der eksistere liv uden vand? Kan en plante få for meget vand? Og hvorfor spiller vand så stor en rolle i de fleste religioner? Gennem projektet får eleverne et dobbeltblik på fænomenet vand –dels nogle konkrete oplevelser med vand og dets tilstandsformer, dels viden om vandets symbolske betydning.

• just blazin' - old school.jpg

TEMA - Teater i Skoletiden

Giv dine elever og dig selv en stor teateroplevelse i skoletiden. Vælg mellem hele 16 gratis teaterforestillinger målrettet elever fra 0. – 9.klassetrin i Baltoppen. Forestillingerne er udvalgt blandt de pt. bedste professionelle Børne- og Ungdomsteatre i Danmark.

• dsc9291.jpg

Min mormors gebis - udstilling og forløb

”Min Mormors Gebis er praktisk og smart, det kan bruges til alt, hvis man ikke er sart…”

Jakob Martin Strids højtelskede børnebog ”Min mormors Gebis” er blevet til en eksperimenterende, lærerig og sjov udstilling, der fra den 2. oktober til den 1. december 2018 kan opleves på Ballerup Bibliotek.

• Hanne Rix m bog og smil.png

Forfatter arrangement for 5. klasser

Fantasy forfatteren Hanne Lykke Rix fortæller om sin passion at skrive bøger og hvordan hun henter inspiration og arbejder i sin kreative skriveproces. Hun har bl.a. skrevet serien ”Kongestenen”, som foregår i et middelalderligt univers og delvist er blevet skrevet på Ballerup Bibliotek.

• LAB foto PR 2019.JPG

”LAB” (Laboratoriet for innovation og kreativitet)

I ”LAB” (Laboratoriet for innovation og kreativitet) løser 5. klasses elever udfordringer stillet af virksomheder.

• Hanne Rix m bog og grin.png

Fantasy forfatterarrangement

Fantasy forfatteren Hanne Lykke Rix fortæller om sin passion for at skrive bøger og hvordan hun henter inspiration og arbejder i sin kreative skriveproces. Hun har bl.a. skrevet serien ”Kongestenen”, som foregår i et middelalderligt univers og delvist er blevet skrevet på Ballerup Bibliotek.

• 56384_064310.jpg

Teknologiforståelse for alle klassetrin

I Ballerup tilbyder fællessamling et bredt udbud af materialer, der understøtter arbejdet med teknologiforståelse i fagene og i dagtilbuddet.

• Børnehaver & Dagtilbud