Hillerøds Uendelige Historier - partnerskab med Hillerød Bibliotek

• uendelige historier.jpg

Forløbet er et gratis undervisningsforløb til alle 6. klasser i Hillerød Kommune. I kataloget til højre kan du læse mere om baggrunden for partnerskabet.

Fagligt indhold og læringsperspektiv

Forløbet introducerer eleverne for arbejdet med historiefortælling og personkarakteristik gennem mødet med Hillerøds Uendelige Historier, hvor otte Hillerødborgeres personlige fortællinger er blevet omsat til sange, en bogudgivelse og portrætfotos. Omdrejningspunktet for forløbet er en skolekoncert på Hillerød Bibliotek.

Målet er at styrke elevernes kendskab til, hvad der er karakteristisk i opbygningen af en fortælling med særligt fokus på narrative spor, dramatiske virkemidler og personbeskrivelser. Gennem øvelser og egne produktioner skal eleverne udvikle deres sproglige kompetencer og blive særligt opmærksomme på deres egen rolle som kommunikatører. Derudover sigter forløbet på at skærpe elevernes bevidsthed om deres egen identitet og tilhørsforhold til deres lokalsamfund gennem mødet med sangenes hovedpersoner og musikerne, der formidler deres historier.

Omfang

Skolekoncert: 1 time.

Derudover har Hillerød Bibliotek udarbejdet undervisningsmateriale, som der kan arbejdes med før og efter skolekoncerten. Undervisningsmaterialet hentes i Dropbox via link i højre side.

Tilmelding

Tilmeldingsfrist: 1. september 2017. Der kan tilmeldes klasser til skolekoncert torsdag og fredag d. 26. og 27. oktober 2017. Fordeling af klasser på de to dage foretages efter først til mølle princippet inden for tidsrummet kl. 9-14. Det er derfor ikke sikkert, at alle klasser fra den samme skole kan få en plads samme dag.

Årstid

Oktober - december

Mellemtrin

navnelogo_1.jpg Undervisningsmaterialet hentes i Dropbox
    Hvor?

Hillerød Bibliotek

Christiansgade 1

3400 - Hillerød

person_karen.jpg

Karen er kulturformidler på Hillerød Bibliotek.