Hillerøds Uendelige Historier - partnerskab med Hillerød Bibliotek

 • uendelige historier.jpg

  Forløbet er et gratis undervisningsforløb til alle 6. klasser i Hillerød Kommune. I kataloget til højre kan du læse mere om baggrunden for partnerskabet.

   

  Fagligt indhold og læringsperspektiv

  Forløbet introducerer eleverne for arbejdet med historiefortælling og personkarakteristik gennem mødet med Hillerøds Uendelige Historier, hvor otte Hillerødborgeres personlige fortællinger er blevet omsat til sange, en bogudgivelse og portrætfotos. Omdrejningspunktet for forløbet er en skolekoncert på Hillerød Bibliotek.

  Målet er at styrke elevernes kendskab til, hvad der er karakteristisk i opbygningen af en fortælling med særligt fokus på narrative spor, dramatiske virkemidler og personbeskrivelser. Gennem øvelser og egne produktioner skal eleverne udvikle deres sproglige kompetencer og blive særligt opmærksomme på deres egen rolle som kommunikatører. Derudover sigter forløbet på at skærpe elevernes bevidsthed om deres egen identitet og tilhørsforhold til deres lokalsamfund gennem mødet med sangenes hovedpersoner og musikerne, der formidler deres historier.

   

  Omfang

  Skolekoncert: 1 time.

  Derudover har Hillerød Bibliotek udarbejdet undervisningsmateriale, som der kan arbejdes med før og efter skolekoncerten. Undervisningsmaterialet hentes i Dropbox via link i højre side.

   

  Tilmelding

  Tilmeldingsfrist: 1. september 2017. Der kan tilmeldes klasser til skolekoncert torsdag og fredag d. 26. og 27. oktober 2017. Fordeling af klasser på de to dage foretages efter først til mølle princippet inden for tidsrummet kl. 9-14. Det er derfor ikke sikkert, at alle klasser fra den samme skole kan få en plads samme dag.

   

  GRATIS TILBUD

  Årstid

  Oktober - december

  Målgruppe

  Mellemtrin

  Fag
  • Dansk
  • Musik
  Se mere her
  navnelogo_1.jpg Undervisningsmaterialet hentes i Dropbox
  Hvor?

  Hillerød Bibliotek

  Christiansgade 1

  3400 - Hillerød

  Telefonnummer

  72 32 58 35

  person_karen.jpg

  Karen er kulturformidler på Hillerød Bibliotek.