TEKNISK MUSEUM

• DANMARKS TEKNISKE MUSEUM

Filosofi
    At gå på museum kan være en meget overvældende oplevelse, der mærker os for livet. I Skoletjenesten er vi bevidste om den enestående mulighed vi har for at give eleverne en langtidsholdbar oplevelse. Derfor anser vi alle klassebesøg som en unik begivenhed, der fortjener et fagligt engageret og pædagogisk kvalificeret modspil. Museet er som alternativt læringsrum et unikt sted for store tanker og vi giver dem gerne næring i respekt for elevernes referencerammer og begrebsforståelse.

Arbejdsområde
    I Skoletjenesten beskæftiger vi os med teknikkens og naturvidenskabens betydning for menneskets og samfundets udvikling. Vi arbejder altså med den del af historien, som har at gøre med opdagelser og opfindelser. Naturvidenskab og humaniora er uløseligt forbundet. Det giver ingen mening at forstå naturen eller teknikken, hvis den ikke sættes i relation til os selv. Omvendt er det svært at udvikle os som individer, hvis vi ikke forholder os til den natur og teknologi vi omgives af.

Pædagogiske profil
    Skoletjenesten udvikler skriftlige materialer og gennemfører undervisning for grundskolen, ungdomsuddannelserne og VUC. Desuden yder vi faglig og pædagogisk rådgivning til lærere, samt arrangerer kurser og seminarer. Endelig vejleder vi ældre elever med projektopgaver mm. Målet for undervisningen på Danmarks Tekniske Museum er altid det højest opnåelige faglige niveau. Det forsøger vi at opnå gennem en dialogbaseret undervisning, der tager afsæt i den enkelte elev. Undervisningen er aldersdifferentieret, men vi tager også hensyn til hvor i undervisningsforløbet klassen er, når den besøger museet.

Det gode besøg
    For at sikre størst mulig sammenhæng mellem forventninger og indhold anbefaler vi lærerne at kontakte Skoletjenesten inden besøget. Vi vinkler og tilpasser gerne vores undervisning så den indrettes klassens behov, men vi skal helst vide det i forvejen, hvis kvaliteten skal i top.

Det er gratis at besøge museet for skoleklasser. Se priser for undervisningsforløb på vores hjemmeside.

Årstid
    • Januar - marts
    • April - juni
    • Juli - september
    • Oktober - december
    • Samfundsfag
    • Natur og teknologi
    • Håndværk og Design

Download pdf

skærmbillede-2014-12-16-kl-11-42-10.209.139.s.png Museets hjemmeside
    Hvor?

Danmarks Tekniske Museum

Fabriksvej 25

3000 - Helsingør

skoletjenesten@tekniskmuseum.dk

Kontakt os, hvis I vil høre mere om de mange forskellige forløb, de kan tilbyde på museet.