Undervisningsmateriale om tortur

• tortur.png

Hvad er tortur? Hvem torturerer og hvad er motiverne? Hem går torturen over? Kan tortur retfærdiggøres? Hvad gør torturen ved folk? Hvad skal der til for at forhindre tortur? Dette er spørgsmålene, som vores undervisningsmaterialet beskæftiger sig med.

Materialet er udviklet til lærere i udskolingen med introduktion til menneskerettighederne og en række pædagogiske øvelser. Nogle af øvelserne indeholder arbejdsark til eleverne, som du nemt kan klippe ud og udlevere til dem. Vi har opdateret materialet i oktober 2015, så det følger en læringsmålstyret undervisning og de forenklede Fælles Mål, især til faget samfundsfag.

Målet er at eleverne, ved hjælp af materialet får en nuanceret viden om tortur, et øget kendskab til det globale torturforbud og torturens alvorlige konsekvenser. På den måde kan eleverne i højere grad reflektere over egne rettigheder og handlemuligheder.

Årstid
    • Januar - marts