Nivaagaards Malerisamling

• DSC00230-as-Smart-Object-1.jpg

Med udgangspunkt i vores faste samling af dansk guldalder, italiensk renæssance og hollandsk barok vil børnene blive klædt på til at aflæse og analysere billeder.

I museets samling er der især tre genrer, der dominerer: nemlig portrættet, det religiøse motiv samt landskabsmaleriet, og vores tilbud tager udgangspunkt i disse genrer.

Formålet med Skoletjenesten er at give eleverne mulighed for at møde rigtige kunstværker og sætte dem i stand til at analysere, tolke og opleve billedkunst. Skoletjenesten tilbyder først og fremmest dialogbaseret undervisning til folkeskolen i de epoker, der er repræsenteret i museets permanente samling samt i de særudstillinger, som vises. Vores undervisning er differentieret og rettet mod indskoling, mellemtrin og udskoling. Til især indskoling og mellemtrin er der lege og aktiviteter, der fører ind i maleriernes verden, mens der til udskolingen lægges mere vægt på dialog og omvisning.

Museet er åbent for skoleklasser fra kl 9.30.

Årstid
    • Januar - marts