Den grønne karavane

• AgurkGlobe.jpg

Den Grønne Karavane er et sjovt, aktivt og inspirerende tværfagligt forløb for alle elever i 4.-6. klasse. Skolen sætter i tre dage en streg over fagene på skoleskemaet og eleverne vil i stedet lære en masse om miljø, klima og bæredygtig udvikling.

Undervisningen foregår i 12 forskellige værksteder de første 2½ dage og afsluttes med en fælles miljødebat på tredjedagen, hvor borgmesteren, skolens ledelse, en miljøekspert og evt. skolens servicemedarbejder deltager i panelet og svarer på elevernes spørgsmål.

Forløbet lægger vægt på det fysiske, sansende og kulturelle - jf. det gamle kinesiske ordsprog:

• Jeg hører det - og glemmer det
    • Jeg ser det - og husker det
    • Jeg gør det - og forstår det.

Derved passer forløbet godt ind i rammerne af "Den ny folkeskole". Forløbet bygger på varieret og anvendelsesorienteret undervisning, og eleverne skal bruge hele kroppen og alle sanserne. Desuden er det en forudsætning for et godt forløb, at forældrene inddrages. Forløbet er tværfagligt og indeholder derfor flere temaer fra fagenes "Fælles Mål" - og ikke kun natur/teknologi.

Hvis I vælger at få besøg af Den Grønne Karavane, kommer vi med alle de materialer - lige fra brædder, madvarer og maling til papir, tegnestifter og quizzer.

Forløbet er helt gratis at deltage i for skoler i Allerød Kommune.

Tilbuddet gælder kun skoler i Allerød Kommune

Årstid