Byvandring med fokus på jødernes flugt via Dragør i oktober 1943

• Byvandring i de flygtende jøders fodspor.jpg

Museum Amagers fagpersonale tilbyder her en guidet rundtur i Dragør by med fokus på de flygtende jøder, der i efteråret 1943 måtte forlade Danmark og søge tilflugt i Sverige af frygt for at blive sendt i koncentrationslejr. Den guidede tur giver et overblik over optakten til flugten og, selve flugten og især hvilke forhold der gjorde sig gældende for Dragør som lokalsamfund da der pludselig ankom hundreder af flygtende jøder med kurs mod Sverige. Hvordan reagerede lokalsamfundet? Hvem hjalp flygtningene? Hvorfor hjalp de dem? Spørgsmålene er mange og vil alle blive besvaret på en byvandring gennem Dragør, hvor der også bliver tid til at prøve at blive stuvet ned i Elisabeth K571, der er Danmarks sidste autentiske fiskekutter, der deltog i at sejle de danske jøder til Sverige.

Tilbuddet er gratis for folkeskoleklasser fra Dragør og Tårnby kommune, og velegnet fra 5. klasse og opefter

Årstid
    • Januar - marts
    • April - juni
    • Juli - september
    • Oktober - december
    • Geografi
    Hvor?

Dragør by

Kontakt Leni Larsen for mere information.