Kultur & Samfund 40 tilbud

Sorteret efter: Alfabetisk Nyeste tilbud

• Book en ekspert

Gennem 'Book en ekspert' kan du og dine elever få besøg af ingeniører og naturvidenskabelige kandidater, der med interessante fortællinger om deres arbejde og gennem opgaver, udfordringer, quizzer eller andre elevaktiverende opgaver viser, hvordan naturfag, naturvidenskab og matematik bruges i virkeligheden.

• DEADLINE ATHEN

Hvert år lykkes det 5.000 flygtningebørn at krydse Europas grænse. De er på jagt efter asyl og et bedre liv. Men kun de færreste når deres mål. I den interaktive dokumentar Deadline Athen styrer eleverne journalisten, der rejser til Athen for at fortælle historien om de afghanske flygtningedrenge i Europa. Deres mission er at samle materiale til en artikel, som de skal skrive, når de har talt med forskellige kilder i Athen.

• Skærmbillede 2017-09-28 kl. 10.55.12.png

Digital Liv - Børn og forældre

En workshop med Børns Vilkår, der søger at mindske gabet mellem forældre og børns/unges viden og syn på sociale medier. Som noget nyt deltager både forældre og deres børn derfor i sammen workshop.

• dit-digitale-liv-for-boern-og-unge.jpg

Dit Digitale Liv

Med afsæt i cases fra BørneTelefonen reflekterer eleverne over egen og andres færden på nettet. Sammen finder vi ud af, hvordan de kan bruge internettet, spil og sociale medier hensigtsmæssigt.

• digitalt-digitalt-liv-aargange.jpg

Dit digitale liv -For flere klasser/årgange

Børns Vilkår tilbyder et fælles oplæg for flere klasser om børn og unges digitale liv.

• workshop_alberto.jpg

Europa & Demokrati

I takt med stigende globalisering er det EU, der skulle sikre freden og demokratiet, under stigende pres. I workshoppen med Crossing Borders ser vi på EU før og nu, og reflekterer over demokrati og strømninger i EUs lande

• EU skolefoto.jpg

Europa-Parlamentet og Kommissionen

Til skoleklasser tilbyder vi både foredrag & præsentationer, undervisningsmaterialer og studieture. Vores tilbud har til hensigt at oplyse skoleelever fra folkeskolens ældste klassetrin og indtil højniveau på gymnasiet om Europa-Parlamentet og dets virke.

• Forside - Tom Dåse-fagbog.PNG

Fagbog om genanvendelse: Tom Dåse og hans genan-venner

"Tom Dåse og hans genan-venner" er titlen på en gratis fagbog, der giver dine elever solid faglig indsigt i hvad genanvendelse af flasker og dåser er – hvorfor det er vigtigt, og hvad emballagerne er lavet af. Bogen, der er udviklet af Dansk Retursystem, er målrettet 2.-4. klassetrin.

• SEPIDEH,-Filmens-billlede,-Sepideh-med-teleskop,-Credit-Paul-Wilson-3.jpg

FILMKLUB ASK WHY

FILMKLUB ASK WHY? Med biografen som klasseværelse tryllebinder The Why Foundation skoleelever gennem visning af 4 banebrydende dokumentarfilm årligt. Filmklubben har til formål at øge elevernes viden og bevidsthed omkring det globaliserede samfund de er en del af.

• In the same boat.jpg

Flygtninge & migration

En workshop med Crossing Borders om flygtningesituationen i Europa og flygtningepolitikker blandt EU’s lande. Vi prøver også at forstå og levendegøre de udfordringer en flygtning møder og ser på betydningen af identitet