Uddannelse 25 tilbud

• Louise_Hauge_m.Kokkelærling.jpg

Flere Faglærte - Få håndværkerbesøg på jeres skole.

I samarbejde med Slagelse Erhvervscenter har en række virksomheder nu et rigtigt godt tilbud til folkeskoler og andre uddannelsesinstitutioner. De kan få besøg af en lokal virksom­hed, som kan fortælle eleverne om sit fag og mulighederne som faglært i fremtiden.

• Deltag i PÅ MED PANG-konkurrencen!

PÅ MED PANG handler om at undervise børn i, hvordan de bliver synlige i trafikken. Det er en lokal konkurrence målrettet 4. og 5. klasser i Slagelse Kommune. Præmien er en bio-tur med popcorn for hele klassen i Panorama Slagelse – inklusiv transport for skolerne udenfor Slagelse by!

• søgsmart.png

SøgSmart

Ved at bruge SøgSmart får eleverne styrket deres kompetencer inden for informationssøgning, begyndende kildekritik og relevansvurdering. SøgSmart er relevant at bruge i forbindelse med undervisningsforløb, hvor eleverne skal finde oplysninger, informationer, kilder til opgaver, præsentationer og projekter.

• teenangere bord opgave.jpg

Hjælp, vi skal skrive opgave

Vi introducerer klassen til bibliotekets mange muligheder i forbindelse med opgaveskrivning – både fysisk og online.

• smart parat svar.jpg

Smart-parat-svar

Smart Parat Svar er en landsdækkende videns- og læsequiz. Formålet er at stimulere børns læselyst og nysgerrighed indenfor litteratur, videnskab, arkitektur, geografi og meget andet.

• biblo forsker.jpg

Biblo forsker 4. - 6. klasse

Hvert år sætter Biblo.dk skarpt på forskning, når der samarbejdes med Forskningens Døgn og Skoletjenesten Science og Sund.

• Ikke-navngivet-1.jpg

Det hemmelige bibliotek

Efter en kort introduktion til søgning på www.slagelsebib.dk samt i bøger og på nettet, åbnes spillet Det hemmelige bibliotek på iPad eller tablets. Med søgning og samarbejde skal børnene løse opgaverne og vinde over bibliotekets fjender.

• sommerbogen_god_udgave_0.png

Sommerbogen 1. - 7. klasse

Sommerbogen motiverer børnene til at vedligeholde læsefærdighederne – selvom det er ferie. Vi introducerer bibliotekets konkurrence Sommerbogen og giver gode bud på, hvilke sjove og underholdende bøger der egner sig til sommerferielæsning.

• bogorme.jpg

Bogormene 1. - 4. klasse

Hvordan kan man styrke læsningen? Det kan man, ved at blive en vaskeægte bogorm på biblioteket og læse 50 bøger på et helt år - og når man er en ægte bogorm får man sit billede på bibliotekets højtærede bogormevæg. Ved besøget uddeler vi bogorme-skemaer og giver bud på gode bøger man kan læse.

• teenager hylder bøger.jpg

Booktalk 1.-10. klasse

Mangler I inspiration til læsning? Biblioteket fortæller om nogle af de nye udgivelser, da ældre klassikere og andre gode læseoplevelser, som giver eleverne lyst til at læse.