Kultur & Samfund 64 tilbud

• mm3 facebook.jpg

Nordiske Myter og sagn

Levende fortælling af de nordiske myter og sagn for alle aldersgrupper. Oplev de Nordiske guder og gudinder på tæt hold, og hør om deres mytiske gerninger og oplevelser når Marius fra Midgaardsmyter kommer ud med sin magiske kuffert og skjalder om gudernes liv og færden.

• Deltag i PÅ MED PANG-konkurrencen!

PÅ MED PANG handler om at undervise børn i, hvordan de bliver synlige i trafikken. Det er en lokal konkurrence målrettet 4. og 5. klasser i Slagelse Kommune. Præmien er en bio-tur med popcorn for hele klassen i Panorama Slagelse – inklusiv transport for skolerne udenfor Slagelse by!

• Skærmbillede 2017-01-12 kl. 22.15.52.png

Ta' fat i hinanden!

Vidste du, at flere udvikler en psykisk sygdom, når de er unge? Faktisk er det næsten 8 procent af alle unge mellem 15-25 år, som har eller har haft en psykisk sygdom. Det svarer for eksempel til, at der i en skoleklasse er tre elever, der kommer til at udvikle en psykisk sygdom eller alvorlige psykiske vanskeligheder. Endnu flere er pårørende til et menneske med psykisk sygdom.

• Eventyrbillede.jpg

Et musikalsk eventyr

Sammen med Nykøbing Stadsorkester og Odsherred Garden får eleverne en interaktiv musikalsk oplevelser og efterfølgende får eleverne mulighed for at prøve instrumenterne sammen med musikerne. Det musikalske arrangement baserer sig på et eventyr, hvor mange de velkendte melodier og musikstykker fra børneteater, film og litteratur indgår.

• LO Midtsjælland foto 3.png

Dine rettigheder på arbejdsmarkedet

Aftaler, love, overenskomster.

Er der nogen forskel???? Og hvad betydning har det for mit arbejde????

• LO Midtsjælland foto 1.png

Den danske model

Hvad er "Den danske model"? Hvorfor vil vi gerne fastholde "Den danske model" til regulering af arbejdsmarkedet, fremfor de modeller de øvrige lande i Europa anvender?

Er der konflikter mellem "Den danske model" og EU's fortolkning af arbejdsretten og de regulativer der vedrører arbejdsmarkedet? For eksempel arbejdskraftens fri bevægelighed?

Er et samarbejde i EU omkring arbejdsmarkedsforhold en fordel eller en ulempe for Danmark?

Hvordan blev "Den danske model" til?

• Vandets vej billede.png

Vandetsvej.dk

Velkommen til Vandetsvej.dk, der er målrettet undervisning for 4. - 10. klasse i natur/teknologi, biologi, fysik/kemi, geografi og samfundsfag. Materialet bygger på fagmålene for natur/teknologi og naturfagene, herunder kompetencemålene med deres færdigheds- og vidensmål. Temaet vand og menneskers forbrug af vand egner sig desuden meget fint til bredere tværfaglige forløb.

• Skovsgård mølle æltemaskine.jpg

Skovsgaard Mølle og Bageri Museum

Bagerimuseet
    Museet har samlinger af håndværktøj, maskiner, brødvogne og kaner. Der udstilles desuden effekter med tilknytning til bager- og konditorfaget.

• Sct mikkel orgel.jpg

Orglet i Sct. Mikkels Kirke

Orglets historie kan føres helt tilbage til oldtiden. Det hører imidlertid til en af musikhistoriens uløste gåder, hvornår dette prægtige instrument opnåede status som kirkemusikinstrument. Men det skete formentlig mellem år 900 og 1200.

• Sct._Michael-aendret_10c795821c.jpg

Sct. Mikkels Kirke og Sogn

Sct. Mikkels Kirke og Sogn stiller gerne vores ekspertise til rådighed for de lokale skoler. Det gælder såvel præster som organist.