Natur & Friluftsliv

• 05b remtræk.JPG

Andelsmejeriet fra mælk til smør og ost

Se, hvordan det gamle andelsmejeri fungerer og følg mælkens vej fra rå mælk til smør og ost.

• Besøg en gård.jpg

Besøg en gård med grise og landbrug

Kom og besøg en gård med grise og tilhørende landbrug. Lad eleverne i indskolingen opleve en gård, hvor de kan se grisene, landbrugsmaskinerne og får en snak og dyr. Lad mellemtrinnet og udskoling få oplevelse af gårdens dyre- og landbrugsproduktion. Få indsigt om landbrug, bærerdyghed, miljø eller om det at drive gården som en virksomhed. Mulighederne er mange.

• Book en ekspert

Gennem 'Book en ekspert' kan du og dine elever få besøg af ingeniører og naturvidenskabelige kandidater, der med interessante fortællinger om deres arbejde og gennem opgaver, udfordringer, quizzer eller andre elevaktiverende opgaver viser, hvordan naturfag, naturvidenskab og matematik bruges i virkeligheden.

• Bregentvedgard2.jpg

Bregentvedgård - Økologisk landbrug

Bregentvedgård er et økologisk landbrug beliggende tæt på Niløse lidt nord for Dianalund på Midtsjælland. I en skøn natur på sydsiden af Åmosen ligger Bregentvedgård arealer i et bakket landskab grænsende op til Tersløse Bøgeskov. Gården er en gammel firlænget gård med driftsbygning fra 1835 og stuehus bygget i 1905.

• Salshuset-672x372.jpg

Børnearbejde i Middelalderen

Hvad lavede børn i Middelalderen? Kom på besøg på stormandsgården Ulvsborg og oplev, hvordan det er at have været barn på Valdemar Sejrs tid. Hvad fik man tiden til at gå med uden mobiltelefon, Ipads eller bare en fodbold? NB: Her kan du bruge foreningspuljen; kontakt din afdelingsleder.

• Camp Adventure - Klatrepark

Skift klasseværelset ud med en tur til Danmarks største klatrepark, og giv eleverne en social oplevelse, som samtidig udfordrer deres fysik. På trætopbanerne fokuseres på koordination, tålmodighed, koncentration og balance igennem læring i naturen. Banerne har forskellige sværhedsgrader, som garanterer alle en sjov, tryg og spændende dag.

• sd.jpg

Da Danmark var under is

Historien om Danmarks landskab bygger på voldsomme kræfter, der har efterladt tydelige spor i landskabet. I vil lære at "læse" disse spor og deres historie. Historien om hvordan Danmark blev til.

• DisplayMediaq1.jpg

Destination Brorfelde - Mars

Der er måske ikke længe til, at det første menneske sætter fod på Mars. Vi vil sammen åbne for fortællingen om Mars. Kan vi overleve deroppe? Kan vi overhovedet komme derop? Og hvor og hvordan skal vi bo?

• Dyreliv, planteliv og kunst ved vandhullet

Det summer og kvækker i Naturskolens vandhul og hvis man er meget stille kan man måske høre sivene gro. Hvem er vandhullets mange beboere, og hvad lever de af? Og kan man bruge vandhullet til at skabe kunst med? Kom ud på Svenstrup Naturskole og find ud af det!

• Dyrenes Ambassadører

Mange børn kender mig fra tv-programmet Vilde Venner på DR, Ramasjang. Jeg har her på siden samlet et par af de overskrifter vi kan arbejde med. Se under mere info. Hvis du har andre ønsker, så brug mig som inspirationskilde og fagperson.

• Børnehaver & Dagtilbud