Uddannelse 20 tilbud

• FS_logo.png

Fagbevægelsens Skoletjeneste

Få besøg af os i din klasse. I Fagbevægelsens Skoletjeneste underviser vi i Den Danske Model, og hvad fagforeningers rolle er i det danske samfund og for den enkelte. Vi taler også med de unge om, hvilke rettigheder de har, når de har et fritidsjob. I Fagbevægelsens Skoletjeneste dækker vi Fælles Mål under Uddannelse og Job.

• Tineke Soundpainting.JPG

Soundpainting Kulturklippekort

Dette kulturklip sigter mod at få børn til at skabe musik på stedet, opdage nye lyde og klangmuligheder samt sætte musik til en tegning eller fortælling. Processen styres gennem soundpainting. Eleverne oplever at spille med dirigent og spille sammen, og der opstår overraskende og undertiden vældig flotte lydbilleder.

Aldersgruppe: 2.- 6. klasse

• BE - (part of) 2.jpg

Danseworkshop Kulturklippekort

BE – (part of) - en involverende danse og musik forestilling samt workshop for skolebørn på mellemtrinnet

BE– (part of) består 3 dele. Børnene oplever en involverede danse og musik forestilling som publikum. Dernæst deltager de i en workshop. Til sidst optræder en gruppe børn sammen med danserne og musikeren.

Varighed i alt 4 timer.

• Animation Kulturklippekort

Animationsworkshop for 3.-6. klasse med Lego-animator Anne-Marie Sølling Kristensen fra animationsværkstedet ANI-LAB. Workshoppen foregår over 2 dage kl. ca. 8.30-13.30 enten på jeres egen skole eller i et af Ungekulturhusene. Børnene lærer 2D-animation, afprøver forskellige teknikker og lærer at lave deres egen animationsfilm. Animationsworkshoppen er et kulturklip, der er gratis for folkeskolen.

• 111.png

Bestil en elevambassadør fra Roskilde Tekniske skole

Roskilde Tekniske Skole har uddannet elever til at fortælle om uddannelserne, studiemiljøet og kammeratskabet på skolen - også kaldet elevambassadører. De tager med til uddannelsesmesser, informationsarrangementer eller besøg i grundskolen.

• oplevelsesdag2.png

Få en oplevelsesdag

En oplevelsesdag er en GRATIS besøgsdag, hvor 8.–10. klasser inviteres til at besøge Roskilde Tekniske Skole, og få en sjov og spændende ”hands-on” dag inden for forskellige fag områder.

• dans.jpg

Danseworkshop Kulturklippekort

En danser fra Aaben Dans kommer ud i klassen og laver en 12 lektioners danseworkshop over 2-3 dage. Danseworkshoppen lægger op til glæden ved at bruge kroppen kreativt på en ny, overraskende og inspirerende måde. Vi arbejder med relationer og medskabelse, og elevernes egne tanker og følelser bliver fortalt gennem dans og bevægelse.

• Book en ekspert

Gennem 'Book en ekspert' kan du og dine elever få besøg af ingeniører og naturvidenskabelige kandidater, der med interessante fortællinger om deres arbejde og gennem opgaver, udfordringer, quizzer eller andre elevaktiverende opgaver viser, hvordan naturfag, naturvidenskab og matematik bruges i virkeligheden.

• LO Midtsjælland foto 3.png

Dine rettigheder på arbejdsmarkedet

Aftaler, love, overenskomster.

Er der nogen forskel???? Og hvad betydning har det for mit arbejde????

• LO Midtsjælland foto 1.png

Den danske model

Hvad er "Den danske model"? Hvorfor vil vi gerne fastholde "Den danske model" til regulering af arbejdsmarkedet, fremfor de modeller de øvrige lande i Europa anvender?

Er der konflikter mellem "Den danske model" og EU's fortolkning af arbejdsretten og de regulativer der vedrører arbejdsmarkedet? For eksempel arbejdskraftens fri bevægelighed?

Er et samarbejde i EU omkring arbejdsmarkedsforhold en fordel eller en ulempe for Danmark?

Hvordan blev "Den danske model" til?