Natur & Friluftsliv 57 tilbud

• 20170921_110454.jpg

WASTEMINERS – rollespil med inddragelse af genbrugsstationerne

WasteMiners er et rollespil i 4 akter, der hver passer med en dobbeltlektion. Den ene dobbeltlektion kan forgå på genbrugsstationerne i Nykøbing Sj eller Fårevejle. Spillet henvender sig til mellemtrinnet, men kan også bruges i udskolingen.

I WasteMiners spiller eleverne de sidste overlevende efter en global miljøkatastrofe, der har lagt verden øde.

Menneskene lever nu i forskellige klaner med hver deres personlighed og specielle evner, og de dyster om at bygge den bedste base op fra bunden. Men de eneste ressourcer, de har til rådighed, er resterne af nutidens samfund: AFFALD.

• Nyk. Vandværk.jpg

Odsherred Forsyning - Nykøbing Sj. Vandværk

Følg vandet på dets uendelige rejse fra hav til himmel over vandværk til dit glas på spisebordet. Hos Odsherred Forsyning kommer eleverne helt tæt på processerne bag drikkevand og miljø.

• Nykøbing Renseanlæg.jpg

Odsherred Forsyning - Nykøbing Sj. Renseanlæg

Rundvisning på Nykøbing Sj. Renseanlæg – vandets vej fra regn til forbruger og tilbage igen. Følg vandet på dets uendelige rejse fra hav til himmel over bolig til renseanlæg og ud i havet igen. Hos Odsherred Forsyning kommer eleverne helt tæt på processerne bag spildevand og miljø.

• Fårevejle Renseanlæg.png

Odsherred Forsyning - Fårevejle Renseanlæg

Rundvisning på Fårevejle renseanlæg – vandets vej fra regn til forbruger og tilbage igen. Følg vandet på dets uendelige rejse fra hav til himmel over bolig til renseanlæg og ud i havet igen. Hos Odsherred Forsyning kommer eleverne helt tæt på processerne bag spildevand og miljø.

• Besøg-af-folkeskoleklasser.jpg

Geopark Odsherred - Besøgsmarken i Fårevejle

Besøgsmarken på Lammefjorden er en 1,65 hektar mark, hvor Geopark Odsherred i samarbejde med lokale landmænd og agronomer og underviser jer i landbrug, landskabet og Lammefjordens råvarer mens I bliver vist rundt i marken.

• Plakat-1.png

MADmovers - Gratis undervisningsforløb for 6. klasse

Tilmeld din 6. klasse MADmovers, hvis I vil have bedre spisepauser og gode måltidsvaner. Enestående mulighed for at tilbyde din klasse et veltilrettelagt undervisningsforløb, hvor I får tilsendt alt, hvad I skal bruge. I skoleåret 2018/2019 tilbyder Arla Foods undervisningsmaterialet MADmovers til alle 6. klasser i hele Danmark.

• Zzzzov_hajerne_Kattegatcentret_skoler(1).jpg

Zzzzov med hajerne - Lejrskole for skoler på Kattegatcentret

Lad os klare planlægningen af jeres næste lejrskole. Ønsker I at tage afsted som en del af en lejrskole, eller vil I lave et arrangement med forældrerådet, så kan Zzzzov med hajerne danne rammen om et anderledes og unikt arrangement. Faglighed, oplevelser, socialt samvær og unikke sovefaciliteter er kendetegnet ved dette arrangement.

Tilbud i anden kommune

• IMG_5413.JPG

Geopark Odsherred - Orientering i landskabet

Den korte tur op på et højdedrag er en øjenåbner for de fleste elever. Med meget på remedier åbner denne øvelse op for elevens evner ud i landskabsorientering, og skaber derved en forståelse for nærområdet. Vejrhøj er et oplagt sted at starte, men andre højt placerede lokaliteter med god udsigt fungerer også fint.

• Lejre.jpg

Høstforløb - Sagnlandet Lejre

Det er høsttid hos husmandsfolkene i Krikkebjerghuse.
    Der er brug for alle hjælpende hænder,
    for nu skal der høstes i haven og på marken.

• lille_28A0136.jpg

Besøg genbrugsstationen 5.-6. klasse

Fra foråret 2018 tilbyder vi også besøg for 5.-6. klasse på genbrugsstationerne i Nykøbing Sj og Fårevejle. Besøget tager udgangspunkt i vores forbrug – fra råstoffer til varer til nye varer.