Natur & Friluftsliv

• Book en ekspert

Gennem 'Book en ekspert' kan du og dine elever få besøg af ingeniører og naturvidenskabelige kandidater, der med interessante fortællinger om deres arbejde og gennem opgaver, udfordringer, quizzer eller andre elevaktiverende opgaver viser, hvordan naturfag, naturvidenskab og matematik bruges i virkeligheden.

• Forside - Tom Dåse-fagbog.PNG

Fagbog om genanvendelse: Tom Dåse og hans genan-venner

"Tom Dåse og hans genan-venner" er titlen på en gratis fagbog, der giver dine elever solid faglig indsigt i hvad genanvendelse af flasker og dåser er – hvorfor det er vigtigt, og hvad emballagerne er lavet af. Bogen, der er udviklet af Dansk Retursystem, er målrettet 2.-4. klassetrin.

• lejrskole - benjamin.jpg

Fællesskab og fordybelse - lejrskole i Andelslandsbyen

I lejrskolen på Nyvang kan I opleve livet på landet for ca. 60 år side. I kan oplelve stilheden og naturens egne lyde. I kan nyde samværet omkring bål, fodbold, sæbekassebiler og trillebånd. Og I kan deltage i skoletjenestens undervisning om andelstiden.

• Børnehaver & Dagtilbud
  • Korevle a.jpeg

Geopark Odsherred - Fra mose til kyst

Området mellem Trundholm Mose og Korevle lå i løbet af stenalderen under vand som en del af det åbne hav, og indenfor de seneste 7000 år har kysten flyttet sig flere kilometre fra øst mod vest.

Med udgangspunkt i Korevle, som blev dannet i 1902, undersøger vi de forskellige forhold, der er gældende når en kyststrækning udvikler sig.

• thumb_1427_default_medium.jpeg

GRØNT FLAG GRØN SKOLE

Grønt Flag Grøn Skole er et undervisningsprogram med fokus på bæredygtig udvikling af natur og miljø. Den bæredygtige skole sponsorerer medlemskontingent for alle de skoler der er interesseret i det grønne flag. Tilmeld hele skolen eller start med en enkelt klasse.

• Elever på gårdbesøg.jpg

Hvor kommer maden fra?

Hvor kommer maden fra? Den viden kan dine elever røre, gøre, dufte og smage sig til på et gårdbesøg. Over hele landet åbner landmænd med glæde deres stalddøre, så skoleelever kan komme helt tæt på dyrene og lære, hvor maden kommer fra.

• 22-11-2016_423.jpg

KONKURRENCE FOR 0.-4. klasse: Skal din klasse være Årets Panthelte 2017?

Skal din klasse lære om miljø og genanvendelse, samle tomme dåser og flasker og vinde 2.000 kroner til klassekassen? Så er det nu, du skal melde jer til Dansk Retursystems skolekonkurrence Årets Panthelte, som løber fra den 24. oktober til den 21. november. Alle 0.-4. klasser kan deltage.

• b3e4771733.jpg

Lejrskole på Trelleborg Vikingeborg

Lær om vikingernes hverdag. Lev som konger, krigere, handelsmænd, bønder og trælle. Opholdet giver rig mulighed for fagligt udbytte og hyggeligt samvær. Eleverne bor i autentiske omgivelser og bliver iført vikingetøj. Lejrskolen kan vare en, to eller tre dage og udbydes i tre forskellige temaer.

• Byg din egen mini højmose.JPG

Lille Vildmose Naturskole

Lille Vildmose er en unik naturperle med naturværdier, der ikke findes noget andet sted i det danske kulturlandskab. Et besøg i Lille Vildmose giver en enestående mulighed for at eleverne kan opleve, undersøge og arbejde med en sjælden naturtype med stor mangfoldighed og biodiversitet.

• drs_web_banner_forside.png

Mission Possible: Skolemateriale om miljø og klima

Vær med til at teste Dansk Retursystems nye skolemateriale og tag dine elever med på en mission. Her vil I opdage, hvor mange klimavenlige ting, I allerede gør. Og I vil blive inspireret til, hvordan I kan gøre en forskel i jeres hverdag for at sikre, at Jorden får det bedre. Materialet er målrettet børn i 5.-7. klasse.