Uddannelse

• At-flyve-med-drage.jpg

ANIMOK animationfestival for skoler

Deltag i årets ANIMOK filmfestival for skoler, lær at lave animation og se jeres film i biografen. Festivalen starter efter sommerferien, I laver film i perioden indtil 29. sept., filmene vises i biografen i slutningen af okt.

• Book en ekspert

Gennem 'Book en ekspert' kan du og dine elever få besøg af ingeniører og naturvidenskabelige kandidater, der med interessante fortællinger om deres arbejde og gennem opgaver, udfordringer, quizzer eller andre elevaktiverende opgaver viser, hvordan naturfag, naturvidenskab og matematik bruges i virkeligheden.

• EU skolefoto.jpg

Europa-Parlamentet og Kommissionen

Til skoleklasser tilbyder vi både foredrag & præsentationer, undervisningsmaterialer og studieture. Vores tilbud har til hensigt at oplyse skoleelever fra folkeskolens ældste klassetrin og indtil højniveau på gymnasiet om Europa-Parlamentet og dets virke.

Naturfagsmaraton

Naturfagsmaraton er et undervisningsforløb til 5. og 6. klasser i hele landet, der skaber stor læringslyst og glæde for faget hos eleverne.

Ved at deltage i Naturfagsmaraton gennem en periode på skolen og det afsluttende lokale arrangement, får elever og lærere erfaringer med undersøgende og praktisk undervisning, som styrker elevernes motivation for at lære mere i de naturvidenskabelige fag.

• Naturvidenskabernes hus foto.png

Naturvidenskabernes Hus

Naturvidenskabernes Hus er et non-profit udviklings- og besøgscenter. Vi udvikler anvendelsesorienteret og autentisk undervisning, der skal inspirere flere unge til at vælge en uddannelse inden for naturvidenskab og teknologi til gavn for erhvervslivet, samfundet og en fælles bæredygtig fremtid.

• videndjurs.jpg

Viden Djurs Erhvervsuddannelser - samarbejde via Syddjurs Ungdomsskole

Viden Djurs tilbyder fagdage til skolerne i Syddjurs Kommune. Fagdagene kan foregå mellem 8.00 og 14.30. Booking, tid og sted aftales med Syddjurs Ungdomsskole.

Vid Erhvervsuddannelser ønsker at imødekomme Syddjurs Kommunes ambition om et tættere samarbejde mellem erhvervsskolerne på Djursland og grundskolerne i Syddjurs Kommune. Vid Erhvervsuddannelser har i den anledning skitseret en række overordnede aktiviteter, der hver især kan medvirke til regeringens mål om, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse.

Det er i den forbindelse et kerneområde for Vid Erhvervsuddannelser, at der også tilbydes aktiviteter til alle unge, så den unges uddannelsesvalg kommer til at bero på et oplyst grundlag. Herunder er det Vid Erhvervsuddannelsers vurdering, at de uafklarede gymnasieegnede uddannelsesparate unge er en særlig vigtig målgruppe i forhold til valg af gymnasie-erhvervsuddannelse.